2011. augusztus 8., hétfő

Indulj el hittel

Nagy néppé teszlek, és megáldalak, naggyá teszem nevedet, és áldás leszel. 1Móz 12,2


Nem volt könnyű engedelmeskednem Istennek, amikor először elhívott, hogy adjam fel az állásom adta biztonságot, és kezdjem el saját szolgálatomat. Isten a mai igeversen keresztül szólt hozzám, és bátorított. Amikor ezt a verset olvassuk, könnyen gondoljuk, hogy, „igen, áldott akarok lenni, hisz ez fantasztikus!” De nem szabad elfelejtenünk, hogy Isten az engedelmesség áldozatát kérte Ábrahámtól, mielőtt ez a nagyszerű ígéret beteljesült volna.
Ábrahámnak mindent ott kellett hagynia, ami kényelmes és ismerős volt számára, és el kellett indulnia egy ismeretlen cél felé. Ez kedvét szegte volna sokaknak, de nem Ábrahámnak! Zsid 11,8-ban ezt olvassuk, „Hit által engedelmeskedett Ábrahám, amikor elhívatott, hogy induljon el arra a helyre, amelyet örökségül fog kapni. És elindult, nem tudva (és nem aggódva gondolataiban azon) hova megy.”
Amikor Istennek engedelmeskedünk, úgy kell tennünk, mint Ábrahám. Nem szabad engednünk, hogy gondolataink felzaklatódjanak. Amikor Isten szól hozzánk és vezet, hittel kell Őt követnünk, bízva Benne, és hinnünk kell, hogy megáldja engedelmességünket és megadja mindazt, amit megígért.
Isten üzenete ma számodra: Isten megadja, amit megígért neked!



Joyce Meyer

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More