2013. november 1., péntek

Mark Hall: Filippi-levél #10

Ezekben a hetekben arra hívunk, kedves Olvasó, hogy együtt merüljünk bele egy kicsit a Filippi-levél tanulmányozásába. Hetente egy-két rövid elmélkedést teszünk közzé, miközben együtt olvassuk a levelet.

A Bibliatanulmányokat Mark Hall, a Stockbridge-i, Georgia-beli Eagle's Landing Első Baptista Gyülekezet ifjúsági pásztora, a Casting Crowns együttes frontembere tartja. A tanulmány rövid, 4-6 perces videók sorából áll. Mindenkinek ajánljuk, aki szeretné egyszerűen, érthetően megragadni a Biblia üzenetét.

A videókhoz magyar nyelvű átirat készült, amit a videó alatt találhatsz meg. Ajánljuk azonban a videó megtekintését is, amihez a magyar nyelvű felirat szintén rendelkezésre áll.

A tanulmányban használt Igeversek (egyéb jelzés hiányában) a Magyar Bibliatársulat új fordítású Bibliájából (UFO) származnak.

Számunkra tanulságos volt a tanulmány, motiváló volt vele dolgozni. Kívánjuk, hogy te is találj benne áldásra!



Most a sorozat tizedik része következik, mely a Fil. 1:27-28 alapján készült.
"Csakhogy a Krisztus evangéliumához méltóan viselkedjetek, hogy akár odamegyek és látlak titeket, akár távol vagyok, azt halljam rólatok, hogy megálltok egy Lélekben, egy szívvel, együtt küzdve az evangélium hitéért, és hogy semmiképpen meg nem rémültök az ellenfelektől. Ez nekik a kárhozat, nektek pedig az üdvösség jele lesz: mégpedig az Istentől."





Sziasztok, Mark Hall vagyok, és úgy érzem, kicsit megcsúsztunk ezzel a Filippi-levéllel. Kicsit sűrűek lettek a napok, most írjuk az új lemez dalait. Nagyon izgalmas várni, hogy merre visz bennünket az Úr. Sok jó gondolat, inspiráció jön az Igéből, amik belekerülnek a dalokba. Jó lesz!

Folytassuk a Filippi-levél első részét, a nagyszerű 27. versnél járunk, megvan? "Csakhogy a Krisztus evangéliumához méltóan viselkedjetek, hogy akár odamegyek és látlak titeket, akár távol vagyok, azt halljam rólatok, hogy megálltok egy Lélekben, egy szívvel, együtt küzdve az evangélium hitéért, és hogy semmiképpen meg nem rémültök az ellenfelektől. Ez nekik a kárhozat, nektek pedig az üdvösség jele lesz: mégpedig az Istentől." [Fil 1:27-28] Nagyon jó gondolatok, az első vers főleg nagy: "A Krisztus evangéliumához méltóan viselkedjetek".

Tudod, ha nem figyel oda az ember, akkor könnyen elmerül a feladatok keresésében, amit megcsinálhat, de én most szeretnélek emlékeztetni (és a [Casting] Crownstól hamarosan sokat fogod hallani ezt), hogy a gyümölcsöt nem akasztják a fára. A gyümölcs az termés, belülről fakad, így van? Ezért nevezzük a Lélek gyümölcseit a Lélek gyümölcseinek és nem Mark gyümölcseinek. A legtöbb, amire Mark önmagában valaha képes lesz, az vallás, a vallás pedig egy dísz. Díszek és gyümölcs. A díszek lepottyannak az első adódó nehézséggel. A gyümölcs viszont belülről növekszik, és itt nem arra gondolok, hogy belőled, a lelked mélyéből, hanem a benned élő Jézusból. Nincsen benned semmi, ami érdemes lenne rá, hogy az emberek kövessék, hasonlítani akarjanak rá. De a benned élő Jézus természetfeletti, hatalmas, örökkévaló, és erre van szüksége a világnak: nem továbbfejlesztett emberekre, hanem halálból feltámadt emberekre. Lehet követni?

"Csakhogy a Krisztus evangéliumához méltóan viselkedjetek." Itt arról van szó, hogy az, ahogyan élsz, amit teszel, kompatibilis legyen az evangéliummal. Hadd mondjam másképp! Egy napod bármely helyzetét, bármelyik percét, a baráti társaságot, ahol vagy, a munkatársaid körét, a tevékenységet, amiben általában részt veszel, olyanná kell formálnod, úgy kell benne viselkedned, hogy alkalmas legyen az evangélium befogadására, ha elkezded mondani. Persze ne tedd nevetségessé! Ülsz és spagettit eszel "Finom ez a spagetti, vajon nem hasonlít ez Jézushoz?" Nem erre gondolok. Arra gondolok, hogy ha a munkahelyeden elkezded mondani az evangéliumot, a munkatársaid azt mondhassák, "Hát persze, hogy az evangéliumról beszél, hiszen hívő, teljesen logikus, hogy ezt teszi. Nem gondoltam volna, hogy itt és most belekezd, de teljesen értem." Érted, amire gondolok? Suliban vagy, elkezdesz erről beszélni. Furcsának tűnhet először, talán nem is fogadják jól, ez jellemző az iskoláinkra sajnos, a legtöbb munkahelyre is. De a körülötted élő emberek, akik ismernek, akikkel együtt vagy, hadd mondhassák "Persze, hogy az evangéliumról beszél, hiszen ez világos. Látom, hogyan él, hallom, hogyan beszél, tudom, mit néz meg a TV-ben, mire kattint a neten, hogyan beszél az emberekkel, hogyan reagál. Ott voltam mellette, amikor jókedvű volt, amikor gondban volt, amikor elvesztette a fejét, ismerem a srácot. A Biblia beleillik az életébe." Ugye?

Én erre törekszem. De be kell vallanom, veletek együtt, volt pár alkalom, hogy ha elkezdtem volna Jézusról beszélni, az emberek azt gondolták volna, "Micsoda? Ez most komoly? Ez is vallásos fickó? Pont ez??" Én nem akarok vallásos lenni, én természetes akarok lenni. Nem dísz akarok lenni, hanem gyümölcs. Nem akarok tobzódni a dicsőítésben, aztán bezárni a számat valaki más előtt. Olyan életet szeretnék, ami Jézusról beszél már azelőtt, hogy kinyitom a számat.

Én ezért imádkozom. Nektek is ezért imádkozom. Kérjétek Isten segítségét, hogy az Ige előbb az életviteletekben jöjjön ki, aztán a szavaitokban is. Szeretettel.



A sorozat következő részét itt találod: Mark Hall: Filippi-levél #11

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More