2014. január 21., kedd

Biztonság vagy engedelmesség?

Biztosak vagyunk benne, és tudjuk, hogy (Isten partner lévén munkájukban) minden összedolgozik (beleilleszkedve egy tervbe) és javára van azoknak, akik szeretik Istent, és elhívottak az Ő terve és szándéka szerint (Róm 8:28 AMP)
Még ha Istennek való engedelmességben élünk is, természetes szinten gyakran nem tudjuk eldönteni, hogy egy késztetés helyes-e, vagy sem. Csak hit által tehetjük meg az első lépést. Sokszor addig nem lehetünk benne biztosak, hogy amit teszünk, jó-e, míg meg nem tesszük, és aztán visszatekintve látjuk majd, hogy Isten áldása rajta volt-e, tetteinket kísérte-e jó gyümölcs.

Néha tévedhetünk. Ez félelmetesnek tűnik, ezért azt gondoljuk, hogy jobb, ha nem teszünk semmit, az biztonságos. De így rövid időn belül, nagyon rosszul fogjuk magunkat érezni, ha Isten tényleg azt mondta, hogy mozduljunk. Ha a szívünk tiszta, és megteszünk minden tőlünk telhetőt, amikor halljuk Isten hangját, akkor Ő megőriz, és megáldja engedelmességből fakadó lépéseinket. Ha gyermeki bizalommal kilépünk, amikor úgy érezzük, hogy Isten indít rá, akkor (még ha rossz döntést hozunk is) Isten a javunkra fogja fordítani. Tudom, mert a Róm 8:28 azt mondja, hogy minden – Isten tervébe beleilleszkedve – összedolgozik azok javára, akiket az Ő terve szerint elhívott.

Sokat félnek bármit is tenni, mert azt gondolják, hogy ha hibáznak, Isten haragját vonják magukra. De itt van nagy jelentősége a Benne való bizalmunknak, hogy tényleg hitben tudjunk járni. Akik félelemből nem engedelmeskednek, olyan boldogtalanok, hogy attól már nem lenne rosszabb nekik, ha kilépnének és megtennék, amire Isten kéri őket.

Egyszer volt egy szolgálatom a gyülekezetünkben. Szerettem, de úgy éreztem Isten azt akarja, hogy lépjek egy új területre. Feladtam a szolgálatomat, de nem azért, mert nagyon akartam. Azért léptem tovább, mert Isten ereje, kenete lement rólam, és nagyon rosszul éreztem magam, míg csak nem engedelmeskedtem. Rájöttem, hogy csak akkor találok békét, ha elhagyom a "biztonsági zónámat", és megpróbálom megtenni, amire Ő kér. Ez volt az egyetlen módja, hogy kiderüljön, valóban az Ő hangját hallottam-e. Ki kellett lépnem, hogy kiderüljön.

Bátorítalak, hogy ne töltsd egész életedet biztonságos játszmákkal! A biztonság nagyon kényelmes, de visszatarthat Isten tökéletes tervétől életedre nézve. Bízzál a szavában, és legyen szíved kész az engedelmességre! Rájössz majd, hogy Isten újra és újra arra kér életünk során, hogy lépjünk ki a komfort zónánkból új helyekre, s így hitünk erősödik, és növekszünk Őbenne.

Írta: Joyce Meyer



0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More