2014. március 1., szombat

Harcra készen

Felkészülés

Adj hálát és dicsőséget Istennek, mert Ő harcol, és mindig győz! (vö. 2Krón 20:15)

©WordLive & istockphoto.com

Textus: Bír 7:1-14 (EFO)

Üzenet

Több jótékonysági kampány és szervezet hirdetéseiben figyeltem fel mostanában a következő üzenetre: "Ha a kampányhoz tervezett céladomány összegét elérjük, minden további támogatást más, hasonló projektek finanszírozására fordítunk." Ezzel arról próbálnak meggyőzni, hogy nem kell amiatt aggódnom, hogy túl sok pénzt adok nekik, amivel nem tudnak mit kezdeni – ha az adott projekt kerete be is telik, az adományom akkor is a rászorulókhoz fog kerülni. A mai Igeszakaszban arról olvasunk, hogy Gedeon bőven túllépte azt a keretet, amit Isten a midjániak megverésére szánt.

Nézzük a számokat! Az ellenség annyi volt, mint sáskajárás idején a rágcsáló: beborították az egész völgyet. Számukat a feljegyzés a Bír 8:10-ben 135.000 főre becsüli. Gedeonnak 32.000 embere van: több, mint négyszeres túlerővel néz szembe. Minden épeszű emberi számítás szerint csúnya vereség várt rá, Isten mégis ezt mondja neki: "Túl sokan vagytok, így nem adhatok győzelmet nektek a midjániak fölött." (Bír 7:2)

Ekkor Gedeon, a Harmadik Szintű Bátor Vitéz, engedelmesen lecsökkenti a seregének létszámát több, mint 99%-kal, összesen 300 főre. Nem kérdez semmit, nem akadékoskodik, csak engedelmeskedik. Annak ellenére, hogy még mindig fél. Isten jól tudja ezt, és kegyelmesen újabb bátorítást ad Gedeonnak.

Isten ismeri a lehetőséget, ami bennem rejlik, de tudatában van gyengeségemnek, törékenységemnek is. Nem számít, mennyire tehetségesek, ügyesek vagyunk, milyen hatalmas elhívást kaptunk, Ő előre látja botlásainkat és esendő voltunkat; azt, hogy bátorításra szorulunk. És gondoskodik is róla: mint egy jó tanár, vagy istenfélő földi apa, kihívás elé állít, ugyanakkor bátorít is.

Válasz 

"Ne hanyagoljuk el a közösség összegyülekezéseit — mint egyesek teszik —, hanem bátorítsuk egymást!" (Zsid 10:25a) Kinek van szüksége a te bátorításodra a mai napon?

Írta: Peter Holford



0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More