2014. április 2., szerda

Minden áron kerüld a viszályt

Az Úr szolgája legyen "béketeremtő", és "békefenntartó", ne viszálykodjon. (lásd: 2Tim 2:23-24 AMP) A viszály civódást, vitatkozást, indulatos ellenkezést, és forrongó haragot jelent. A viszály veszélyes és romboló, olyan, mint egy halálos fertőző betegség. Ha nem konfrontálódnak vele, és nem állítják meg, gyorsan terjed.

A viszály házasságokat, barátságokat, vállalkozásokat, és gyülekezeteket tesz tönkre. Sátán eszköze, hogy meghiúsítsa Isten akaratát. A viszály vagy versengés, a büszkeségből fakad. (Péld 13:10) Az Úr szolgájának hajlandónak kell lennie rá, hogy megalázza magát, és megtegye a második mérföldet a békesség érdekében. Pál azt mondja a filippibelieknek, hogy teljessé tennék örömét, ha harmóniában élnének. (Fil 2:2) Pál tudta, hogy milyen nagy ereje van a hívőknek, ha egységben és egyetértésben élnek. (lásd: Mt 18:19) A békességet követni kell, vágyakozni rá, és teljes szívünkkel-lelkünkkel keresni. Ha nincs békességünk, nincs erőnk!

Ne bonyolódj bele olyan beszélgetésekbe, melyek vitatkozásba torkollnak. Kerüld a jelentéktelen dolgok feletti szócsatákat, ne keveredj bele pletykálkodásba, mások kibeszélésébe – ezek nem Isten szerinti, szükségtelen dolgok. Ne terjessz másokról rosszat, ne beszéld ki mások titkait. Mindezek rejtett dühöt szítanak és megakadályozzák, illetve csökkentik Isten erejét és áldását. Sok család nem lehet áldott és sikeres, mert mindenki veszekszik. Apa és Anya civódnak, vitatkoznak, a testvérek is vitatkoznak és haragszanak egymásra, és senki sem örül csak a Sátán.

Szeretném újra mondani, hogy a viszály nagyon veszélyes, és nekünk az Úr szolgáinak, nem szabad részévé válnunk. "Mily szép és mily gyönyörűséges, ha a testvérek egyetértésben élnek." Az egység felszabadítja a kenetet (Isten jelenlétét, és erejét), és Isten áldást küld az ilyen helyre. (Zsolt 133)

Amikor elkezdtük Dave-vel a szolgálatunkat Isten arra kért, hogy maradjunk távol a viszálytól. Megmutatta, hogy nem tud megáldani és nem leszünk sikeresek, ha viszályt engedünk be a házasságunkba, otthonunkba és szolgálatunkba. Az évek során keményen dolgoztunk azon, hogy távol tartsuk magunkat tőle. Ehhez az szükséges, hogy folyamatosan kommunikáljunk, és konfrontálódjunk dolgokkal. A viszály attól nem múlik el, ha nem veszünk róla tudomást; kezelni kell. Arra bátorítalak, hogy kérd a Szentlélek segítségét, hogy olyan személlyé válhass, aki kerüli a viszályt, és békét teremt, bármerre is jár.

Írta: Joyce Meyer



0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More