2014. december 18., csütörtök

Engedelmesség az öröm titka

"Vizsgáljuk meg útjainkat. Térjünk vissza az Úrhoz." (JSir 3:40)
Az örömet könnyű elveszteni, de visszaszerezni is könnyű. Miután elismered, hogy elvesztetted az örömöd, meg kell találni az okát. Vizsgáld meg az életed és kérdezd meg magadtól: "Hogyan vesztettem el az örömöm? Mi rabolt meg?"

A Biblia sokszor mondja, hogy vizsgáljuk meg az életünket. Jeremiás Siralmai 3:40-ben olvassuk: "Vizsgáljuk meg útjainkat. Térjünk vissza az Úrhoz." (NLT)

Az életben rengeteg "öröm-ölő" van, de kettővel találkozok leggyakrabban az emberek életében: a kiegyensúlyozatlan időbeosztás és a parlagon heverő talentum. Egyensúlyban kell lenni a munkának és a pihenésnek, a ráfordításnak és a hozamnak (input–output). Használnod kell egyedi, Istentől kapott talentumodat, különben frusztrált leszel. Talentumodnak azt a részét, melyet a munkádban nem használsz, kezdd el használni a szolgálatban! Ha olyan munkád van, ahol talentumod kevesebb mint 25%-a van használatban, mondj fel!

Miután rájöttél, hogyan vesztetted el az örömöd, korrigálj!

Tudod, mi rabolja meg leginkább az örömöd? Amikor tudod, mit kellene tenned, mégsem teszed meg. A Biblia a Jakab 4:17-ben azt mondja, "Bűn az, ha tudod, hogy mit kellene tenned, mégsem teszed."

Hadd kérdezzem meg! Van valami, amiről tudod, hogy meg kellene tenned és nem teszed? Mire kért Isten, aminek még nem álltál neki?

A folyamatos, túláradó öröm titka az engedelmesség. Tenni, amit Isten mond. Valahányszor megteszed, életed megtelik örömmel.

Akkor is örömmel telik meg szíved, amikor az életedben levő jó dolgokon gondolkodsz. A Zsolt 126:3-ban Dávid ezt mondja: "Az Úr nagy dolgokat tett értünk, és mi tele vagyunk örömmel." (NIV) Minél inkább arra figyelsz, mit tett Isten érted, annál több örömöd lesz. Miért? Mert ez hálát eredményez. És a hála a legegészségesebb emberi érzés.

Írta: Rick Warren



0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More