2016. február 9., kedd

Apró dolgok nagy sikerekhez vezetnek


„Emlékezz rá, mit tanultál ma az Úrral való tapasztalataidból.” (5Móz. 11:2 TEV)

Mózes vezette be Izrael népét be az Ígéret Földjére, a pusztán át. Még egy nagy tömeggel vonulva is, ez egy néhány hetes út lett volna, de ők 40 évig vándoroltak.

Mi a csudát csináltak? 40 évig körbe-körbe jártak. Isten egymás után adta elébük a próbákat, és azt kérdezte tőlük, „Bíztok bennem?” Hét próba volt. Valahányszor elbuktak a próbában, újabb kör következett. De a pusztai vándorlás sem volt véletlen. A pusztában való várakozásnak mindig célja van.

Néhányan közületek pont most vannak a pusztában. Ne feledd: Az Ígéret Földjére az út a pusztán át vezet. Át kell menned ezen a várakozási időszakon, át kell menned a pusztán, a száraz időszakon.

Célja van a pusztában való várakozásnak. Míg várakozol, jegyezd fel azokat a leckéket, amikre az Úr tanít. 4Móz.33:2-ben ezt olvassuk, „Az Úr utasítására Mózes írásos feljegyzést készített a haladásukról” (NLT, 2. kiadás).

A Biblia ezt mondja, Emlékezz rá, mit tanultál ma az Úrral való tapasztalataidból (5Móz 11:2 TEV).

Keresztyénként vezetsz naplót lelki fejlődésedről? Leírsz dolgokat? Várakozás közben vezess útinaplót. Az útinapló más, mint a napló. A napló az eseményeket rögzíti, az útinapló a tanulságokat.

Az élet várakozási időszakaiban megtanultam, hogy a kis leckék nagy sikerekhez vezetnek. A legapróbb tanulságok közül néhány - amit a száraz, depressziós, csüggedős időszakban tanultam, - kulcs volt nagy sikerekhez.

Kis dolgok nagy sikerekhez vezetnek. Ezért írd le őket!

Zsolt 119:33 egy jó imádság, amit a pusztában, az Isten szabadítására való várakozás közben imádkozhatunk: „Istenem taníts az élet leckéire, hogy a helyes pályán maradjak” (MSG). „Taníts, hogy ne tévelyedjek el. Taníts engem, hogyan éljek, hogy minél előbb átjussak ezen az időszakon. Nem akarok itt lenni 40 évig. Nem akarok körbe-körbe járni. Taníts engem az élet leckéire, hogy megmaradjak a helyes úton, és szellemi érettségre jussak.”

Írta: Rick Warren



0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More