2015. november 27., péntek

"Hozzájuk hasonlók lesznek készítőik"


Hozzájuk hasonlók lesznek készítőik, és mindazok, akik bennük bíznak. Zsolt. 115:8

Mindenki bízik valamiben. Jó dolgok is válhatnak bálvánnyá, mint például a házasságunk, a családunk, de még a gyülekezeti szolgálatunk is.

De ha nem Istenben bízunk, annak pusztító hatása lehet az életünkre. Ha azt hisszük, hogy akikkel kapcsolatban vagyunk, vagy amit csinálunk, az teljesen kielégíthet, akkor mély csalódásnak tesszük ki magunkat. A Biblia Jeremiás könyvében figyelmeztet erre minket, “szégyent vall bálványával minden ötvös, mert csalódik öntvényében” (Jer. 10:14).

Mégis gyakran bálványozzuk a karrierünket, kapcsolatainkat, és bankszámlánkat. Úgy teszünk, mintha ezek a teremtett dolgok adnának értelmet életünknek. De ezzel csak kudarcra ítéljük magunkat. A Biblia ezt mondja, “A szegény, megtévesztett bolond… olyanban bízott, ami egyáltalán nem segíthet. Mégsem kérdezi meg: ’Ez a bálvány amit a kezemben tartok, nem hazugság?’” (Ésaiás 44:20 NLT, második kiadás)

Igen, ezek a bálványok hazugok. Sajnos a bálványok, miután csalódást okoztak, tovább élnek, és végül rabságba döntenek.

A Biblia azt mondja, hogy “Hozzájuk hasonlók lesznek készítőik, és mindazok, akik bennük bíznak” (Zsolt. 115:8). Amit legjobban értékelsz az életben, bármi is legyen az, te is olyanná válsz. Ha a pénzt értékeled, végül materialistává válsz. Ha az élvezeteket tartod nagyra, akkor hedonista leszel. Ha a munkát értékeled, akkor pragmatista leszel. Ha mindennél jobban értékeled Jézust, akkor keresztyén leszel.

Ha valami mást teszünk első helyre életünkben, torzulni fogunk. Akkor miért tesszük?

Olyan istent szeretnénk, akit konrollálni, irányítani tudunk. Ha a pénzt tesszük istenné, úgy gondoljuk, hogy kontrollálni tudjuk. Ha embereket istenítünk, szeretnénk irányítani őket. Ettől jobban érezzük magunkat. De Istent nem irányíthatjuk. Ő ezt mondja, “Ne próbálj engem beszorítani az életstílusodba. Ne próbálj kontrollálni.”
 
Írta: Rick Warren
 

 
0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More