2014. október 22., szerda

70 éves a Paksi Pünkösdi Gyülekezet

2014. október 18-án a Polgármesteri Hivatal dísztermében 100 meghívottal ünnepeltük Gyülekezetünk 1944-es alapítását és Isten 70 éves hűségét. A hálaadó ünnepségre korábbi lelkipásztorainkat, a paksi keresztény gyülekezetek és egyházközségek lelkészeit, képviselőit, az MPE környező gyülekezeteinek lelkészeit, körzetünk pünkösdi közösségeit és a közelben élő barátainkat hívtuk meg.


Az ünnepség egy dokumentumfilm vetítésével kezdődött, mely megkísérli átfogni és röviden feldolgozni közösségünk megszületését és 70 éves történelmét. Az itt is megtekinthető kisfilmben Korvin János, a Gyülekezet nyugalmazott lelkipásztora meséli el az elmúlt idők történéseit, de megszólal benne D. Nagy Tamás, a Gyülekezet jelenlegi lelkipásztora, Szentesi Zoltán, és Durkó Albert is, aki személyesen is részt vett az ünnepségen.





Az Istentiszteleten Pataky Albert lelkész, a Magyar Pünkösd Egyház elnöke adott át aktuális és ihletett üzenetet Isten Igéjéből. Albert a Jelenések könyve 3. rész 7. verstől olvasott Igét, és ez alapján egy nyitott ajtóról beszélt: lehetőségekről, amikkel élni érdemes, feladatokról, amiket Isten tervez és szán nekünk és minden benne hívőnek. Lenkey István, a Paksi Református Egyházközség lelkésze a paksi közösségek, gyülekezetek nevében köszöntötte az ünneplő gyülekezetet, humort és valódi őszinteséget nem nélkülözve, Hámori Attila, a tengelici Isten Népe Gyülekezet alapító lelkésze pedig a nem helyi közösségek részéről kívánt áldást és mondott köszöntőt. Lenkey István arról beszélt, hogy ugyanazt az élő kövekből épülő, sokszínű Egyházat, Krisztus országát építjük, ezért fontos, hogy összetartozzunk, tiszteljük és szeressük egymást, nehogy meghasonlást okozzunk. Hámori Attila a beszélgetés, a bizonyságok és tapasztalatok megosztására hívta fel a figyelmünket, hogy kiderüljön, mennyi mindent elvégzett már Isten az életünkben.

További képeket találsz az albumban!
Az Istentiszteleten hálát adtunk mindazokért, akik Isten elhívásában Gyülekezetünket szolgálták az elmúlt évtizedekben, és azokért is, akiket rajtuk keresztül, közöttünk érintett meg, szabadított meg, mentett meg, áldott meg a Mennyei Atya. A Gyülekezet 1944-es alapító tagjai közül még közöttünk lévő három testvérünket (Korvin Jánosné Katalin, Korvin János és özv. Weller Józsefné Mária) megajándékoztuk egy-egy különleges ajándékkal, megbecsülésünk és szeretetünk jeleként. Áldást kértünk Gyülekezetünk jövőjére, szolgálatára, a hozzá tartozókra és benne szolgálókra, barátaink segítségével énekléssel dicsőítettük Istent. A rendezvény állófogadással és jó hangulatú, kellemes beszélgetésekkel fejeződött be, ahol sok-sok kedves barátunkkal válthattunk szót.

Nagyra értékeljük és igazi kincsnek, kegyelemnek tartjuk, hogy sokan vállalták, vállalják velünk a kapcsolatot, ezen a szombaton is. Szeretetüket, tiszteletüket és nyitottságukat nem feltétlenül gondoljuk kiérdemeltnek, sokkal inkább reméljük, hogy azért ajándékoznak vele meg minket, mert meglátják bennünk azt, amit mi is látunk bennük: igyekvést arra, hogy Istent képviseljük a ránk bízottak között.


Köszönjük mindenkinek, aki elfogadta a meghívást és velünk ünnepelt ezen a hálaadó rendezvényen. Azt szeretnénk és azon munkálkodunk, hogy Gyülekezetünk és rajta keresztül az élő Isten Szentlelke megmentő, megszabadító hatással legyen még sokakra a jelenben és a jövőben, éppen úgy – sőt, ha lehet, még inkább –, mint ahogyan azt az elmúlt 70 évben tette.

Gyülekezetünk 70 évének történetéről bővebben a Történelmünkben lehet olvasni. A rendezvényen készült képeket megtekintheted az albumban is. Az ünnepségről beszámolt a Paksi Televízió és a Fortuna Rádió is.



0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More