Róla(d)

Első rész: Az Élet


Mindannyian ismerjük. Mindannyian műveljük. Hol könnyebb, hol nehezebb. Nincsen kettő egyforma. Mind sajátos. Sajátos szépségekkel és sajátos nehézségekkel.

Néha úgy tűnhet, az éppen divatos tehetségkutató győzteséé, vagy akár még a szomszédé is könnyebb, mint a tied. Lehetséges. Mint ahogyan az is elképzelhető, hogy mások gondolják ugyanezt a tiédről.

És valóban, az élet nem mindig olyan, amilyennek megálmodjuk. A rengeteg rossz dolgot, ami körülvesz bennünket, nem nehéz észrevenni – halál, szakítás, elválás, katasztrófák, balesetek, bűnözés, nehéz kapcsolatok. Mindenkit utolérhetnek. Nincsen kivétel. És ha megteszik, feldúlják az életünket, aztán magunkra hagynak. Magány, káosz, harag, reménytelenség, keserűség, üresség. Ismerős? Lehet, hogy túlságosan is jól tudod, hogy az élet ezen a Földön nem feltétlenül gavallér, ha reményről, célokról, könnyű megoldásokról van szó.

Próbáltál már ebben a némaságban segítségért kiáltani? Bármiért, ami értelmet adhat? Sokan megtettük már. A leggyakrabban a válasz semmi egyéb, csak csend. A némaság nem tud választ adni. Van azonban Valaki, aki képes segíteni rajtad is, aki képes reményt és értelmet adni az életednek.

Ez a Valaki Isten.

Számos szkeptikus számtalan érvet tud felsorakoztatni amellett, miért ne adj esélyt Istennek. Pedig ha még sosem tapasztaltad meg, milyen egy valódi kapcsolat a szenvedélyes, szerető, hatalmas Teremtővel, mit veszíthetsz? Reményt, célt, és örök életet – ha nemet mondasz arra a kapcsolatra, amelynél nincsen, és nem is lesz fontosabb.

Érdekel a Megoldás? Olvass tovább!

Második rész: A MegoldásHarmadik rész: A Te döntésedMit tehetsz ezután?


Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More