2021. január 8., péntek

A szeretet…

A szeretet forrása Isten. „Isten szeretet, és aki a szeretetben marad, az Istenben marad, és Isten is őbenne” (1Ján 4,16). Azért tudunk szeretni, mert mi magunk, megtapasztaltuk Isten szeretetét. „Mivel ő előbb szeretett minket, ezért szeretjük egymást” (1Ján 4,19. NLT fordítás). Aki szeretetet kap, az tud szeretetet adni.

A szeretet több, mint egy jó érzés. A szeretet egy döntés, hogy a másik javát keresem. Amikor szeretek, a másikat előnyben részesítem magammal szemben. „A szeretet nem érzés, a szeretet egy döntés, hogy úgy bánok az emberekkel, ahogy Jézus bánna” (Joyce Meyer).

A szeretet személyes. Személytől személyhez szóló. „Nem tehetünk mást, mint hogy keresünk egy embert, akin segítünk, és akinek átadhatjuk Isten szeretetét, majd keresünk még egyet, s aztán még egyet” (Philip Yancey).

A szeretetnek cselekedetei vannak. „Fiacskáim, ne szóval szeressünk, se nyelvvel; hanem cselekedettel és valósággal” (1Ján 3,18). Ha nem fejezzük ki a szeretet, nem sokat ér. Kifejezhetjük például jó szóval, dicsérettel, öleléssel, figyelmességgel, tettekkel… stb. „Jobb a nyílt feddés a titkolt szeretetnél.” (Péld 27,5). Ne „titkoljuk” szeretetünket, hanem keressünk rá módot, hogy kifejezzük. 


0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More