2011. december 23., péntek

Isteni ajándék

Hála legyen az Istennek azért az ajándékáért, mely csodálatosabb annál, hogy szavakba lehetne önteni! 2Kor. 9:15 NCV

Miért tette? Ha egy kalyiba is megteszi, miért ajánl kúriát? Miért kellett a madárnak szárnyakon és színes tollakon kívül még dalt is adnia? Tényleg szükséges volt havas csúcsot álmodnia a hegytetőre? Muszáj volt csíkokat festenie a zebrára, és púpot tervezni a tevére? Miért mindez a tékozló pompa? Miért ez a rengeteg munka, tervezés és odafigyelés? Miért ez a tengernyi ajándék?

Miért? Te miért teszed? Te is éppen ezt teszed, nemde? Hosszasan kutatsz ajándék után. Járod a plázákat és az üzleteket, a sétálóutcákat és boltokat. Nem a kötelező ajándékok után koslatsz ennyit. Azt a bizonyos különleges, rendkívüli ajándékot keresed annak a bizonyos különleges, rendkívüli személynek. Miért teszed? 

Miért az a sok fáradtság? Azért, hogy egy pillanatra elakadjon a lélegzet. Azért a pillanatért, amikor felszaladnak a szemöldökök, kitágulnak a pupillák és ámulatra nyílik a száj. Azért a pillanatért teszed, amikor meghallhatod a kétkedő suttogást: ezt értem tetted?

Ezért teszed. Isten is ezért tette. 

Legközelebb, ha kihagy egy ritmust a szíved a napfelkeltét megpillantva, vagy egy virágos rét illatát megérezve nem találsz szavakat, hagyd, hogy átjárjon a pillanat csodája. Ne szólj egy szót sem, csak némán hallgasd, amint a Menny a füledbe súgja: Tetszik? Neked csináltam!

Írta: Max Lucado, ©UpWords, the teaching ministry of Max Lucado
Forrás: Grace For The Moment Volume 1

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More