2014. augusztus 9., szombat

Erő a győzelemhez

Előfordult már veled, hogy egy vihar kiszívta az erődet?
Talán ma is fáradt vagy és erőtlennek érzed magad ahhoz, hogy élvezni tudd az életet. A számlák gyűlnek, a gyerekeknek nehézségeik vannak a tanulással, munkahelyi problémákkal küszködsz, valami amiben reménykedtél nem jött be, rossz hírt kaptál az orvostól… Bármilyen viharral nézel is szembe ma, nem kell Isten ereje nélkül lenned…
Istennek van egy ajándéka számodra: erő és hatalom a győzelemhez.
Nem számít, kívülről milyen rossznak is tűnnek a dolgok, Isten meg tudja neked adni azt az erőt, amelyre szükséged van, hogy átmenj rajtuk, bármi is legyen az.
Isten ezt mondja: Legyetek erősek az Úrban (erősödjetek meg a Vele való egység által); nyerjétek Belőle az erőtöket (melyet az ő korlátlan hatalma nyújt) (Ef.6:10 AMP). Ez a kulcs: Istenből nyerd az erődet!
Az hogy erőteljes, győzelmes életet élhess, nem tőled függ. Nem számít mennyire gyengének, vagy erősnek érzed magad. És az sem számít, mennyire jók, vagy rosszak a körülményeid. Amikor Isten erejében éled az életed, s nem a saját erődre támaszkodsz, nem leszel legyőzőtt. Nem lesz olyan próba, körülmény, vihar, amin felül ne tudnál emelkedni.
Ha Isten veled, ki lehet ellened? (Róma 8:31)
Pál apostol megértette, hogy ez igaz. Sok viharon ment át életében. Hajótörést szenvedett, bebörtönözték, megverték, gyanakodtak rá, megvádolták és megtámadták – és mindezek akkor történtek, miközben Istennek szolgált. Talán el tudod képzelni, hogy mindez néha frusztrálta. De Pál nem a gyengeségeire, és erőtlenségeire nézett. Nem használta ezeket kifogásként arra, hogy feladja – inkább lehetőséget látott bennük, hogy Isten kézbe vegye a dolgokat.
És ez az, amit szeretném, hogy te is megláss saját életedben: Amikor többé nem a saját erődre támaszkodsz, Isten az ő erejét adja neked!


Írta: Joyce Meyer


0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More