2014. szeptember 24., szerda

Repedt edények

Sőt (szándékosan) azokat választotta ki az Isten, akik a világ szemében bolondok, hogy megszégyenítse a bölcseket, és (szándékosan) azokat választotta ki az Isten, akik a világ szemében erőtlenek, hogy megszégyenítse az erőseket: és azokat választotta ki az Isten, akik a világ szemében nem előkelők, sőt lenézettek; és a semmiket, hogy semmikké tegye a valamiket; hogy egyetlen ember se dicsekedjék az Isten színe előtt. (1Kor 1:27-29)
Isten tökéletlen emberek által dolgozik – vagy, ahogy én szoktam mondani, "agyagedények" vagy "repedt edények" által (lásd: 1Kor 1:27-29). Ez azt jelenti, hogy mindnyájunknak vannak hiányosságai, így amikor az emberek látnak minket, és látják, hogy nagyszerű dolgok történnek, tudják, hogy bizonyára Isten keze van a dologban, mert nélküle biztos nem tudnánk megtenni azt, amit teszünk.

Azt hiszem, bárki, aki igazán ismer engem, könnyen rájön, hogy abban a munkában, amit ma végzek, benne van Isten, és Ő munkálkodik bennem és általam. Neki adják a dicsőséget, és nem nekem, mert látják, hogy én tökéletlen vagyok, és ismerik a korlátaimat. Isten szándékosan az "erőtleneket és bolondokat" választja, hogy senki se dicsekedjen előtte.

Képzelj el egy agyagedényt, amiben egy lámpa van, és le van takarva! Belül ki van világítva, de senki sem látja a belső fényt. De ha az edény repedt, a réseken kiszűrődik a fény. Hasonló módon dolgozik Isten a tökéletlenségeink által. Kérd őt, hogy tökéletlenségeid ellenére használjon téged is! Meg fogsz lepődni, mit tud Isten elvégezni rajtad keresztül.

Írta: Joyce Meyer


1 hozzászólás:

Thanks for sharing, nice post! Post really provice useful information!

Giaonhan247 chuyên dịch vụ mua vòng tay pandora từ dịch vụ order hàng mỹ hay nhận mua nước hoa pháp từ website nổi tiếng hàng đầu nước Mỹ mua hàng ebay ship về VN uy tín, giá rẻ.

Megjegyzés küldése

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More