2016. január 5., kedd

Isten mindent kér

"Honnan vegyünk kenyeret, hogy ezek ehessenek?" Ezt pedig azért kérdezte tőle, hogy próbára tegye, mert ő már tudta, mit fog tenni." (János 6:5b-6)
Emlékszel arra a történetre, amikor Jézus megvendégelte az 5000 embert, csupán 5 kenyérből és 2 halból? Különösnek tartom, hogy 5000 emberből csak egy hozott magával ebédet. Úgy gondolom, sokak köpenye alatt ott lapult a piknikes kosár, de nem akarták elővenni, nehogy meg kelljen osztaniuk másokkal. De egy kisfiú felajánlotta az uzsonnára pakolt kenyeret és halat. Odaadta Jézusnak azt a keveset, amije volt, és Isten nem csupán arra használta fel, hogy sok embert jóllakasson, hanem megmutatta a gondviselését és hatalmát is.

Isten mindig azzal kezdi, amid van. Talán nincs sok időd. Talán nincs sok pénzed. Talán azt gondolod, nem vagy túlzottan tehetséges. De mindent Istennek adhatsz az életedből. Add neki a szívedet! Add neki a hírnevedet! Add neki a múltad, a jelenedet, és a jövődet! Lehet hogy nem sok, de neki adhatod az 5 kenyeredet, és 2 haladat.

A János 6:5-6-ban Jézus megkérdezi, "Honnan vegyünk kenyeret, hogy ezek ehessenek? Ezt pedig azért kérdezte tőle, hogy próbára tegye, mert ő már tudta, mit fog tenni."

Jézusnak nem okozott problémát 5000 ember megvendégelése. Már előre tudta, hogy mit fog tenni. Látta a problémát, már jóval előtte, és megvolt a terve.

Meg kell értened ezt az igazságot: Isten mindig tudja a választ, mielőtt te szembesülsz a problémával. Neki nem okoz problémát a te megoldatlan problémád. Jézus számára nincs túl későn. Ő jóval előtted már látta a problémát. Tudta, hogy be fog következni, és meg is volt rá a megoldása, mielőtt te felismerted volna, hogy ez egy probléma.

Akkor miért aggódsz? Csak ismerd el, hogy van egy megoldatlan problémát, és adj át mindent Istennek, amid csak van!

Írta: Rick Warren0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More