2017. április 6., csütörtök

Erő, szeretet, önuralom


„Isten nem a félénkség, gyávaság vagy a félelem szellemét adta nekünk, hanem az erő, szeretet, a helyes ítélőképesség és önfegyelem szellemét (olyan képességeket, melynek eredménye a higgadt, kiegyensúlyozott gondolkodás és önuralom)” (2Tim 1:7 AMP).

2Tim 1:7-ben azt olvassuk, hogy a félénkség, ami tulajdonképpen félelem, nem Istentől van. Isten erőt, szeretetet, higgadt és kiegyensúlyozott gondolkodást, fegyelmet és önuralmat ad nekünk.

Elárulok neked egy titkot: a félelem mindig is támadni fog. Meg kell tanulnunk, hogy akár félünk, akár nem, tegyük meg, amit Isten mond. Ha kell, akár félelemmel is. De végül is, erről szól a bátorság; érzi a félelmet, de akkor is megteszi, amit meg kell!

Mindig azt hittem, hogy amíg félelemérzést tapasztalok, addig gyáva vagyok. De rájöttem, hogy ez nem igaz. Amikor Isten ismételten mondja Józsuénak, hogy „ne félj” (Józs 1:9; 10:8), tudomására hozza, hogy a félelem támadni fogja, mégis Isten szava iránti engedelmességben kell járnia.

Ha félelmet érzünk, az még nem jelenti azt, hogy gyávák vagyunk. Akkor vagyunk gyávák, ha engedjük, hogy a félelem kontrollálja döntéseinket.

A félelem egy szellem, mely fizikai és érzelmi tüneteket produkál. Amikor támad a félelem, lehet hogy gyengének érezzük magunkat, remegünk, vagy izzadunk. Talán minden erőnket össze kell szednünk, hogy elinduljunk vagy meg merjünk szólalni. De ez nem jelenti azt, hogy gyávák vagyunk. Isten igéje nem azt mondja, hogy „ne izzadj, és ne remegj”. Azt mondja viszont sokszor, hogy „ne félj”. A félelem legyőzésének módja, hogy tovább mész, átmész rajta, és átjutsz a túlsó oldalra: a szabadság és az erő oldalára.
Írta: Joyce Meyer

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More