2020. augusztus 12., szerda

Hiábavalóság!?

„Felette nagy hiábavalóság!” – azt mondja a prédikátor. „Felette nagy hiábavalóság! Minden hiábavalóság!” Micsoda haszna van az embernek minden ő munkájában, mellyel munkálkodik a nap alatt?” (Préd. 1,2-3)

Egész életünkben küzdünk, fáradozunk, nyomulunk és erőlködünk, hogy elérjünk valamit, valami célt – de mégis mit? Hogy megpróbáljunk értelmet adni az egésznek, bebeszéljük magunknak, hogy a gyermekeinkért tesszük… Aki bölcs, megérti, hogy a „prédikátor” igazat szólt - ezen a földön teljesen értelmetlen minden, és a nullánál is kevesebbet ér. Mégis egész életüket azzal töltik az emberek, hogy értelmetlen nullákat adogassanak össze.

Ám ha mindenek előtt Isten királyságát keressük, az azt jelenti, hogy az életünkben Isten királyságát tettük a legfontosabb helyre. Amikor pedig Isten királysága van az első helyen, hirtelen minden nulla értelmet kap mögötte: 10; 100; 1000; 10000; 100000; 1000000; 10000000! Minden nulla értelmetlen az életben, hacsak nem Isten királysága áll legelöl! „Keressétek először Istennek országát, és az ő igazságát; és ezek mind megadatnak néktek” (Mát 6,33). Tedd csak oda minden más elé Isten királyságát, és nemcsak megleled az élet végső célját és értelmét, hanem még a kicsi dolgok is jelentőséget kapnak!

Részlet Daniel Kolenda: „Élned kell mielőtt meghalsz” című könyvéből

 

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More