2020. július 30., csütörtök

Nagy nyereség

„De valóban nagy nyereség az Istenfélelem, megelégedéssel; Mert semmit sem hoztunk a világra, világos, hogy ki sem vihetünk semmit; De ha van élelmünk és ruházatunk, elégedjünk meg vele” (1Tim 6,6-8).

Pál apostol az élelem és ruházat alapszintjére hozza le a megelégedettség szintjét. Nagy nyereség, nagy haszon, ha panaszkodás nélkül tudunk élni. Ha mindig panaszkodsz, az emberek nem szeretnek körülötted lenni. Persze ha baj van, nem kell úgy tenni, mintha nem lenne. És ez azt sem jelenti, hogy ne akarjunk előbbre jutni. De az alapállás legyen a hála és a megelégedés.

Egyszer majd leplezetlenül kell megállnunk Krisztus ítélőszéke előtt. A látható részünk (a matéria) eltűnik és a láthatatlan részünk, az énünk, a személyiségünk, akik belül voltunk, láthatóvá válik. Amit itt a testben cselekedtünk, és akivé váltunk, láthatóvá lesz, és lesz jutalom! A lényegeset elvisszük.

Lehet hogy azt gondolták, hogy nem sokra vitted, vagy (le)sajnáltak, de te megelégedettséggel és hálával éltél. Ez Isten előtt láthatóvá fog válni. Sok egyszerű ember nagy dicséretet fog kapni, és akikről azt gondoltuk, hogy nagy jutalmat kapnak, nem fognak. A rejtett stiklik, ott hátrányt fognak jelenteni. Itt úgy tűnik, hogy a becsületes élet nem válik a javadra, inkább a bűnösök jutnak előre. De Isten trónja előtt a személyiséged, az egód megjelenik, és olyan jutalmat kapsz, ami soha meg nem szűnik. Ezért gyúrjunk a jövőre! Énünk, a személyiségünk legyen méltó a dicséretre.

„Boldogok a halottak, a kik az Úrban halnak meg mostantól fogva. Bizony, azt mondja a Lélek, mert megnyugosznak az ő fáradságuktól, és az ő cselekedeteik követik őket” (Jel 14,13). Ne gondold, hogy nincs értelme cselekedeteidnek. Nem hiábavaló amit teszel, van jutalma - a cselekedeteid követnek. Mindegy, hogy más hogyan él melletted. Te a saját döntéseidet hozd meg. A nehezebb általában értékesebb.


Prédikáció jegyzet - 2020. július 26. D Nagy Tamás


1 hozzászólás:

Nếu có nhu cầu sử dụng dịch vụ vận chuyển hàng hóa đường sắt, vận chuyển xe máy bằng tàu hỏa hay vận chuyển container đường sắt hãy liên hệ với Ratraco Solutions qua hotline 0965 131 131 để được tư vấn cụ thể hơn nhé.

Megjegyzés küldése

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More