Az én Paksom fotópályázat

A Paksi Pünkösdi Gyülekezet „Az én Paksom” címmel fotópályázatot hirdet, melynek célja a Paks város épített és természetes környezetében rejlő szépségek bemutatása, népszerűsítése. Pályázni szerzőnként legfeljebb 3 darab olyan egyedi fotográfiával lehet, melyek Pakson vagy környékén készültek, és melyeknek szerzői jogával korlátozás nélkül rendelkezik a pályázó.

A hivatalos pályázati kiírást itt lehet megtekinteni. Kérjük, hogy minden nevező alaposan ismerje meg a kiírás szövegét, mely a nevezéssel automatikusan elfogadásra kerül.

Tartalom

1. A pályázat ismertetése

A pályázat haladó amatőröknek, hobbifotósoknak és profiknak szól. Célja Paks szépségének, erősségeinek kiemelése, a szerző szemén át való láttatása. Az elkészült pályamunkák leadási határideje 2013. augusztus 10. A pályázatokat szakmai zsűri bírálja el, mely 3 nyertes választ ki. A győztes pályamunkákat a 2013. augusztus 18-án szervezett gálán hirdetjük ki, ahol sor kerül a díjak átadására is. A győztes pályamunkákat, illetve a zsűri által kiemelt további fényképeket a gálán bemutatjuk.

2. Képek nevezése

 • "Az én Paksom" fotópályázat 2013. július 1-től 2013. augusztus 10-ig tart.
 • A pályázatra 2010.01.01. után készült fotókkal lehet nevezni.
 • Egy pályázó legfeljebb 3 fényképet nyújthat be.
 • A feldolgozandó téma: „Paks épített környezeti öröksége”, „Paks természetes környezeti öröksége”, „A város és a természet harmóniája”.
 • Paks bel- és külterületén, illetve külvárosaiban készült, szabadtéri fényképekkel lehet pályázni. Kérjük, hogy a képek elsősorban a városra és környezetére koncentráljanak emberek vagy portrék bemutatása helyett. (Ajánlott témák pl. Cseresznyéspuszta, Dózsa György út, Dunakömlőd, Duna-part, Gárdonyi-kilátó, gesztenyefasor, Imsós, Kondoros, lakótelepi városközpont, Sánc-hegy, Sárgödör tér, sporttelepek, Szent István tér, templomok, tulipános házak, Ürgemező, Vörösmalmi-tó, stb.)
 • A pályázatra beküldött fotók Paks legszebb arcát mutassák! A képeknek legyen egyértelmű üzenete vagy hangulata! Fontos, hogy egyedi módon vonják magukra a szemlélő figyelmét. A paksi természet és élet szépségének bemutatását várjuk a pályázóktól.
 • A nevezett képeket az azenpaksom@gmail.com címre kell megküldeni a technikai feltételekben ismertetettek szerint. A képek nevezése csak abban az esetben érvényes, ha a szerző pontosan közli nevét és postacímét, a kép készítésének helyszínét és időpontját, illetve a kép címét.

3. A nevezhető képek technikai feltételei

 • A pályázatra csak digitális formában nyújtható be fénykép.
 • A nevezett kép mérete fekvő tájolás esetén minimum 1200 pixel széles, álló tájolás esetén minimum 700 pixel széles, formátuma pedig JPEG legyen!
 • Több képből összeillesztett panorámát 2:1 (600*1200 vagy nagyobb) és 3:1 (400×1200 vagy nagyobb) közötti végleges képarányban fogadunk el. 3:1 arányszámnál nagyobb képarányú panorámaképet (több fényképből összeillesztett fényképet) nem lehet nevezni.
 • A pályázatra diáról, papírképről, monitorról szkennelt vagy fényképezett kép nem nevezhető.
 • A képek digitálisan korrigálhatók az eredeti látvány helyreállítása, minimális hangsúlyozása erejéig. A drasztikusabb képmanipuláció, illetve a minőségbeli javításon túlmenő editálás nem megengedett. A pályázat célja eredeti képek valósághű bemutatása, és nem a képek utólagos manipulálása. A pályázat kiírója a pályázót az eredeti, nyers fotográfia megküldésére kérheti, amennyiben azt szükségesnek látja a túlzott képmanipulálás gyanúja miatt. Ennek visszautasítása a kép nevezésének törlését eredményezheti.
 • A pályázat kiírója fenntartja a jogot, hogy a beérkezett fotókat előzetesen elbírálja és csak a pályázati kiírás céljának megfelelő fotókat bocsássa a zsűri elé.

4. A pályamunkák elbírálása és értékelése

 • A beérkezett, érvényes pályázatokat neves fotósokból álló szakmai zsűri bírálja el.
 • A zsűri tagjai által kiemelt képeket a díjátadó gálán és a pályázat kiírójának honlapján bemutatjuk.
 • A zsűri egyenrangú szavazással, a pályázók nevének ismerete nélkül dönt az összes kép beérkezése után, három győztes fényképet választva és rangsorolva. Az első három kép között egy szerzőtől csak egy pályamunka szerepelhet.
 • A pályázat kiírója utólagosan bekérheti a pályázóktól a nyers képeket ellenőrzés céljából. Ezeket a zsűrizés lezárásakor minden esetben töröljük.
 • A zsűri döntése illetve a pályázat kiírójának előzetes elbírálása ellen jogorvoslati vagy fellebbezési lehetőség nincsen, ezek a döntések minden esetben véglegesek.

5. Eredményhirdetés és díjak

 • A pályázat 200.000,- Ft értékű összdíjazású.
 • Az első helyezett díja 100.000,- Ft értékű vásárlási utalvány.
 • A második helyezett díja 65.000,- Ft értékű vásárlási utalvány.
 • A harmadik helyezett díja 35.000,- Ft értékű vásárlási utalvány.
 • A vásárlási utalványok a Diamond Fotóstúdióban vásárolhatók le (Paks, Barátság útja 1. illetve http://www.diamondfoto.hu). A díjak készpénzre illetve tárgynyereményre nem válthatóak illetve nem ruházhatóak át. A nyerteseknek hitelt érdemlően igazolniuk kell személyazonosságukat a díj átvételekor.
 • A pályázat ünnepélyes eredményhirdetésére a 2013. augusztus 18-án vasárnap 19 órakor kezdődő díjátadó gálán kerül sor. A gála a paksi Csengey Dénes Kulturális Központ (7030 Paks, Gagarin u. 2.) színháztermében lesz, az est vendégelőadója a Magyar Continental Singers.

6. Feltételek és szerzői jogok

 • A pályázó a pályázati anyag beküldésével automatikusan elfogadja, és magára érvényesnek tekinti a pályázati kiírásban megfogalmazott feltételeket és szabályokat.
 • A pályázó a pályázati anyag beküldésével automatikusan nyilatkozik, hogy az általa nevezett képek szerzői joga őt illeti, a rajtuk esetleg szereplők beleegyezésével rendelkezik, továbbá a feltöltött fénykép más személyiségi jogait nem sérti.
 • A pályázó a pályázati anyag beküldésével automatikusan elfogadja, hogy a zsűri elé csak azok a nevezett fotók kerülnek, melyek megfelelnek a pályázati feltételeknek, illetve elérik azt a színvonalat, amit a fotópályázat kiírója elvár.
 • A pályázó a pályázati anyag beküldésével automatikusan hozzájárul, hogy a pályázat kiírója a képeket – a szerző megjelölésével – saját weboldalán, partnereinek kiadványaiban illetve kiállítások alkalmával térítésmentesen használja akár a pályázat befejezése után is.
 • A fotópályázatot kiíró Paksi Pünkösdi Gyülekezet tagjai és azok közvetlen családtagjai, illetve a zsűri tagjai és azok közvetlen hozzátartozói a fotópályázaton nem vehetnek részt.
 • A pályázati kiírásban szereplő feltételek illetve szabályok be nem tartása a pályázatból való kizárást vonja maga után. A kizárás jogát a pályázat kiírója szabadon gyakorolja.

7. A zsűri

Wollner Pál Wollner Pál díjnyertes paksi fotós, akinek a neve minden bizonnyal ismerősen cseng minden paksinak. Számos pályázatot szervezett Pakson. Hosszú ideje vezet fényképes szakköröket, képzéseket, szervez kiállításokat. Nemzeti és nemzetközi versenyeken kiemelkedő eredményeket érnek el képei, melyek megtekinthetőek a paksikepek.hu galériáiban is.
Molnár Gyula Molnár Gyula szabadúszó paksi fotóriporter. A fényképezést 30 éve hobbiként, 1998 óta hivatásszerűen végzi. Több újságnak és hírügynökségnek készít képeket. (pl. Paksi Hírnök) Képeit azoknak ajánlja, "akik fogékonyak a szépre és fontos számukra a szeretet, de rohanó világunkban nincs idejük ezek meglátására, s megélésére" – írja bemutatkozásában.
Babai István Babai István díjnyertes paksi filmes, a kistérségi televízió munkatársa, aki a filmezést egyszerre tekinti megélhetésnek, hobbinak és szenvedélynek. Tizenkét év operatőri, dramaturgiai és vágói tapasztalatát esküvők megörökítésében, image filmek, reklámok illetve kisjátékfilmek készítésében kamatoztatja. Elnyert díjainak növekvő listáját honlapján bárki megtekintheti.
Diamond Fotó Fazekas Zoltán feleségével Paks legnevesebb fotószolgáltatási és fotó-optikai kereskedelmi üzletének tulajdonosa, aki a fotózás világával több mint egy évtizede él szimbiózisban. 12 éves tapasztalata méltán teszi a paksi fotós élet kiemelkedő szereplőjévé. A Diamond Fotóstúdió kifogástalan szolgáltatást nyújt nyaralásra induló a hobbifotósnak és profi szakembernek egyaránt.
Simin Zoltán Simon Zoltán budapesti villamosmérnök, évtizedes tapasztalattal rendelkező, profi fotós. Önálló kiállításokon is bemutatott természetfotói rangos elismeréseket gyűjtenek, miközben országszerte hívják privát rendezvények, esküvők fényképezésére és portrék készítésére. Legnagyobb szenvedélye a természet megfigyelése és megörökítése.

8. Díjátadó gálaest

A pályázat zárásaként különleges gálaestet szervezünk, ahol a zsűri döntése alapján kihirdetjük a verseny eredményét illetve átadjuk a nyertes képek szerzőinek a meghirdetett díjakat. A gálán bemutatjuk a zsűri által kiemelt és értékelt képeket, és természetesen a három győztes alkotást is.

A gála előadója a Magyar Continental Singers lesz. Az együttes immár rendszeresen jár városunkban nyári országos és nemzetközi turnéi során. Idei produkciójuk a Magyar Continental Színház közreműködésével egy magyar színművet visz a színpadra, teljes értékű könnyűzenei gospel koncert keretében.

A gála 2013. augusztus 18-án 19:00-kor kezdődik a paksi Csengey Dénes Kulturális Központ színháztermében. Az est a kiemelt fényképek bemutatásával kezdődik, a győztesek kihirdetésére és a díjak átadására az egész estét koncert után kerül sor.

A díjátadó gálára minden pályázót, érdeklődőt, a családtagokat és Paks művészeteket kedvelő közönségét tisztelettel hívjuk és várjuk. Az est mindenki számára nyilvános és ingyenes. Az előadó Magyar Continentals kiadványai a helyszínen megtekinthetőek. Bővebb információk hamarosan.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More