2011. október 3., hétfő

Csillag legyél, ne bulvárhős!

©2007-2011 ~ewiku
"Ti vagytok a világ világossága. Nem rejthető el a hegyen épült város. A lámpást sem azért gyújtják meg, hogy a véka alá, hanem hogy a lámpatartóra tegyék, és akkor világít mindenkinek a házban. Úgy ragyogjon a ti világosságotok az emberek előtt, hogy lássák jó cselekedeteiteket, és dicsőítsék a ti mennyei Atyátokat."

Nem lehetsz önmagadban a világ világossága. Jézus azt mondja, hogy a világ világossága vagy a Vele való kapcsolatod miatt. "Isten ugyanis, aki ezt mondta: »Sötétségből világosság ragyogjon fel«, ő gyújtott világosságot szívünkben, hogy felragyogjon előttünk Isten dicsőségének ismerete Krisztus arcán." (2Kor. 4:6)

Isten gyújtja fel Jézus fényét a szívünkben, s az a távoli univerzum csillagainak erejével ragyog fel bennünk és rajtunk keresztül. (vö. Fil. 2:15-16) Ez a fény vezeti az egész emberi fajt igazi élet felé.

Ez a tanítványság lényege. Jézus, aki világ világossága, újjáteremt, hogy mi is a világ világossága legyünk. Nincsen fényed önmagadban, mégis fény lehetsz, amikor természetfeletti összhangba kerülsz a Világossággal. Isten ekképp hív, hogy kövesd Őt: "Én vagyok a világ világossága: aki engem követ, nem jár sötétségben, hanem övé lesz az élet világossága". (Jn. 8:12)

Kövesd Jézust, légy alázatos, és a világ világossága leszel. Csak emlékezz:
  • Isten, aki benned él, hatással van a világra. Ha látványos is, amit rajtad keresztül elvégez, azt mégis Ő teszi, és nem te.
  • Eszköz legyél, és ne akadály; állj félre, és hagyd, hogy Jézus használjon! Ha nem teszed, talán másik eszközt választ.
  • Csak Isten tudja felmérni a szolgálatod jelentőségét. Talán csak egyetlen emberre voltál hatással, de nem tudhatod, hogy nem őt fogja-e használni Isten, hogy az egész emberiségre hatással legyen. Ne kössenek le a látványos eredmények – csak kövesd Jézust, amerre visz!
© 2011 Jon Walker. Jon Walker a Costly Grace: A Contemporary View of Bonhoeffer’s ‘The Cost of Discipleship' című könyv szerzője és a Rick Warren’s Daily Devotionals szerkesztője.
Forrás: Purpose Driven : Daily Hope : Jesus Says You Are the Light of the World.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More