2011. október 13., csütörtök

Hit és szeretet

©2008-2011 `Lilyas
Hadd osszak meg néhány gyógyító gondolatot hitről és szeretetről! Hiszek abban, hogy Isten csodákkal válaszol a hittel teljes imára. És hiszek az Írás minden ígéretében is.

A következőket hosszú szenvedés és könnyek során tanultam meg Isten munkájáról. Bízom abban, hogy ezek a gondolatok segíteni fognak abban, hogy megújítsd bizalmadat Istenben, és szabaddá tesznek majd attól, hogy megpróbáld tudással felcserélni a hitet.

Erre jutottam:
  • Ha nem tudsz teljes hitet adni Istennek, adj teljes szeretetet! "A teljes szeretet kiűzi a félelmet." Isten teljes szeretetében nyugtat bennünket. Az Ő szeretetében megpihenhetünk, bízva abban, hogy – jó édeasapaként – minden alkalommal a segítségünkre siet, amikor megrendül a hitünk.

Ne értékeld, ne mérd a hited! Ne is próbáld megérteni, kiismerni! A Biblia szerint "megmarad a hit, a remény, a szeretet, e három; ezek közül pedig a legnagyobb a szeretet." (1Kor. 13:13) Ha nagyon jó akarsz lenni valamiben, legyél jó a szeretetben – a hit szeretet által működik!
  • Ha Isten nem válaszol egyes imáinkra, bizonyosak lehetünk benne, hogy nagy, örökkévaló oka van rá, hogy nem teszi.
A lényeg ez: Istené minden hatalom, Ő mindent megtehet. Számára nem létezik lehetetlen. Megígérte, hogy minden imát megválaszol, amit Jézus nevében mondunk el, így a hit teljes magabiztosságával kérhetünk, elvárva a választ. Ha Isten mégis késlekedni látszik a válasszal, vagy másik utat választ számunkra, annak nagyon jó oka kell legyen. Hinnünk kell, hogy bármit is enged meg az életünkben, az egy nap a javunkra fog szolgálni. (vö. Róm. 8:28)

Mennyei Atyánk pontosan tudja, merre tart az életünk, és mire van szükségünk. A legjobbat fogja nekünk adni, a Szellem szerinti tökéletes időzítésben. (vö. Mt. 7:11)

Isten nem fogja megengedni, hogy legyőzzenek téged a megpróbáltatások. Talán odáig is eljutsz, hogy azt hiszed, véged. Mégis túl fogod élni, hogy elbeszélhesd az Ő hűségét, ha nem keményíted meg a szíved. Bízd rá magad Istenre, bízz az Ő örökké tartó szeretetében!

Írta: David Wilkerson
Forrás: Word Challange : Devotions : Thoughts about love and faith
© 2011 World Challenge - a registered trademark of David Wilkerson 

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More