2014. március 1., szombat

Ne legyen más istened

Felkészülés

Ki veheti észre minden egyes tévedését? Tisztíts meg engem a nem szándékos vétkektől is! Óvd meg szolgádat a szándékos bűnöktől, hogy ne uralkodjanak rajtam! (Zsolt 19:12-13 EFO) Legyél őszinte Istennel és valld meg bűneid!

©WordLive & istockphoto.com

Textus: Bír 8:22-35 (EFO)

Üzenet

Talán te is ismersz idős hívőket, akik döbbenetesen szentnek tűnnek. Egész életükben hűségesen szolgálták Istent, felhagytak e földi életre irányuló ambíciókkal, szenvedést és üldözést álltak ki, és Isten elképesztő dolgokra használta őket az Ő országának építésében.

Ne feledd azonban, hogy ők még mindig csak emberek, és vannak hibáik, bűneik, még akkor is, ha azokat talán csak Isten és ők maguk tudják. Még Pál apostol is elismerte, hogy harcolnia kell a bűnnel (lásd Róm 7:7-25).

Gedeon azzá a bátor vitézzé vált, akit Isten az első pillanattól fogva látott benne. Hatalmas győzelemre vezette Izraelt az ellenséggel szemben, és nagyon bölcsen elutasított minden törekvést, hogy királlyá tegyék. Azt mondta: "Az Örökkévaló uralkodjon Izráelen!" Micsoda hős!

Mégsem tud ellenállni, hogy valamit elvegyen magának. Az arany, amit összegyűjtött, mai értéken mérve a 600.000,- angol fontot, vagyis a 225 millió forintot is meghaladta.

Ami ennél is nagyobb baj, hogy ezt az aranyat egy szobor készítésére használta, amelyet vallásos tisztelet övezett, sőt, bálványimádat tárgya lett. Lásd 5Móz 7:23-26.

Isten győzelmet ígért Izraelnek, de figyelmeztette a népet, hogy a kánaáni arany csapda lehet. Miután annyit látott, tapasztalt és tanult, Gedeonban még mindig van gyengeség. Beleesett ebbe a csapdába.

Válasz 

"Akik arra vágyakoznak, hogy meggazdagodjanak, csapdába kerülnek, és kísértések veszik körül őket." (1Tim 6:9a) Mit tehetsz azért, hogy ne legyen más Istened? (vö. 2Móz 20:3)

Írta: Peter Holford



0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More