2014. március 1., szombat

Amire csak szükséged van

Felkészülés

Gondolkodj el rajta, hogy mi az, amire valóban szükséged van, és mi az, ami inkább csak vágy! Kérd Istent, hogy segítsen neked bízni Benne, hogy be fogja tölteni minden szükséged! (vö. Fil 4:19)

©WordLive & istockphoto.com

Textus: Bír 7:15-24 (EFO)

Üzenet

Ha szülő vagy, talán vissza tudsz emlékezni olyan esetre, amikor gyermeked valamelyik kérését úgy fejezte ki, mint valamit, amire "szüksége van", ami "kell" neki. Néha felnőttként is rosszul használjuk a "szükség szót", valami ilyesmit gondolva (vagy mondva): "muszáj szereznem egy új telefont" vagy "Mindenképpen szükségem van egy új laptop-ra", mintha ezek a dolgok valójában elengedhetetlenül szükségesek volnának az életünkhöz.

Istennek volt egy listája Gedeon ténylegesen szükségeiről: engedelmesség (megvan), a Szentlélek (rendben), 300 ember (stimmel) és végül bátorítás (megkapta). Ezek után pedig látjuk a Negyedik Szintű Bátor Vitézt – egy embert, aki dicsőít és győzelmet hirdet, mielőtt bármi mást tenne. (vö. Bír 7:15)

Gedeon kieszel egy ravasz tervet, hogy a rendelkezésére álló emberekkel és eszközökkel támadást indíthasson: 300 embert, sófárokat (trombitát), cserépkorsókat és fáklyákat használt. Semmi utalást nem találunk a Bibliában, hogy ezt a tervet Gedeon Istentől kapta volna – a dolog egy ötletes parancsnok agyából pattant kit, aki képes volt improvizálni, alkalmazkodni és (Istennel) győzni.

Isten az, aki igazából harcol, és Gedeon nem is habozik Neki tulajdonítani a győzelmet. Fontos részlet azonban, hogy Isten egészen addig semmit sem tesz, amíg Gedeon támadásba nem kezd. "Amikor megfújták a háromszáz kürtöt, az Úr egymás ellen fordította az emberek fegyvereit az egész táborban." (Bír 7:22) Isten kihívás elé állít bennünket, és hatalmas módon cselekszik, amikor mi hittel cselekszünk.

Válasz 

Van esetleg olyan kihívás előtted, amit egy ideje már halogatsz, mert azt gondolod, hogy szükséged van még előbb valamire? Tedd meg az első lépést, és lásd meg, hogy Isten megtesz mindent, ami szükséges.

Írta: Peter Holford


0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More