2014. július 24., csütörtök

Szavaid megváltoztathatják életed

Kilenc éves voltam, amikor elkezdtem dohányozni, és jó néhány éven át szívtam a cigit. Aztán amikor elhatároztam, hogy leteszem, nehéz volt. Valahányszor megpróbáltam abbahagyni, néhány óra után nyugtalan lettem, csikkek után kutattam a szemetesben és cigaretta után a kabátzsebemben – és bárhol, ahol reméltem, hogy találok.

Ne vágd el magad szavaiddal a győzelemtől

Végül rájöttem, hogy magam miatt nem vagyok sikeres, ugyanis negatív dolgokat mondtam ki magamról. Sokáig ilyeneket mondogattam: "Tudom, hogy soha nem tudom letenni a cigit. Ha abba is tudnám hagyni, azt hiszem nagyon meghíznék."

De hála Istennek, aki segített meglátnom, hogy ha nem változtatok a beszédemen, nem tudok magam sem megváltozni. Aztán vágyat adott a szívembe, hogy azt mondjam ki, amit el akarok érni, s ne azt, ami most van. Elkezdtem ilyeneket mondani: "Ki nem állhatom a cigit! Büdös, és drága is. Többet nem szívok." Először ostobának éreztem magam, hogy így beszélek, miközben még mindig dohányzok. De miután változtattam a beszédem, néhány napon belül éreztem Isten kegyelmét arra, hogy abbahagyjam a dohányzást. Ebből megtanultam, hogy nem juthatok tovább megvallásomnál.

Istennel összhangban beszélni

A Péld 18:21 mondja: "Élet és halál van a nyelv hatalmában...", a Zsid 4:14 (AMP) pedig: Ragaszkodjunk megvallásunkhoz (Benne való hitünk megvallásához).

A megvallás azt jelenti, hogy "ugyanazt mondani". Mint megvallásunk főpapja, Jézus csak azt tudja megtenni, amit kimondunk, és megegyezik az ő szavával. Ezért nagyon fontos, hogy megtanuljuk, hogyan szóljuk Isten szavát, és ne csak érzéseink alapján beszéljünk, vagy az alapján, amit mások mondanak rólunk. Úgy gondolom nagyobb sikert érhetünk el ebben, ha arra koncentrálunk, mit kellene mondanunk, s nem arra, mit nem kellene. Saját magunk ellen dolgozunk, mikor ilyeneket mondunk: "Nem kellene ezt tennem... Jobb lenne ezt nem tennem..."

Bátorítalak, hogy hallgasd meg magad. Hol van a szíved? Olvasd el Lukács 6:45-öt. Ne mondjuk, hogy "Ó, nem gondoltam komolyan. Csak vicceltem." Legyünk elszámoltathatóak szavaink tekintetében. Az az igazság, hogy amit kimondunk, az a szívünkben levő dolgokból fakad. Megmondhatod hol van a szíved, ha meghallgatod magad. Talán keserűség, féltékenység... bizonytalanság, vagy boldogtalanság hangját hallod.

Mi változik, ha megváltoztatod a beszéded?

"Szív-változásra" van szükséged? Mindnyájunknak erre van szüksége. Mindnyájunknak van hova fejlődnünk az Istennel való kapcsolatunkban. És a fejlődés útja az, ha az Ő nyelvén kezdünk el beszélni.

  • Mondj áldást mindenre, amire csak tudsz! A Jak 3:8-10 azt mondja, hogy szavainkkal áldhatunk, de átkozhatunk is.
  • Légy hálás, és mond is ki! (lásd Zsolt 100:4) Ne csak gondolatban fogalmazd meg, hogy mennyire értékelsz valakit – mond is el neki!
  • Az igazságot szóld!
  • Isten szavát szóld! Ismételgesd és memorizáld azokat a verseket, melyek azokra a dolgokra vonatkoznak, melyekben változást akarsz elérni! (Pl. harag, megbocsátatlanság, bizonytalanság, stb.)
  • Ne beszélj túl sokat! Legyél "gyors a hallásra, és késedelmes a szólásra"!

Bátorítalak, hogy imádkozz, és kérd Istent, hogy segítsen helyes módon beszélni. Ezáltal megváltozik az életed!

Írta: Joyce Meyer


2 hozzászólás:

Thanks for sharing, nice post!

Đến Casanova đây là cafe san vuon dep o tphcm bạn không nên bỏ qua hay bạn muốn học bài thì quán cafe thích hợp để học bài cực thú vị đấy hay quán quán cafe có view đẹp ở sài gòn bạn không nên bỏ qua hay quán cafe có đàn piano siêu lãng mạn hay casanovacafe là 1 trong cà phê giá rẻ bạn nên đến 1 lần, hay tổng hợp những quán những quán cà phê dễ thương ở sài gòn hay những quán cafe nhỏ và xinh đến là mê hay cafe doc dao o sai gon không đụng hàng hay casanova là quán cafe wifi mạnh thích hợp để làm việc hay cafe sang chanh bạn nên trải nghiệm hay cafe độc lạ sài gòn cực đẹp hay quán cafe có bánh Pizza cực ngon ăn là nghiền hay đây là cafe nhac acoustic sai gon cực lãng mạn hay máy đưa võng tự động giúp bé ngủ ngon hay đây là quán cafe phong cách lạ bạn nên đến hay đây là quán cà phê có chỗ chơi trẻ em hay bạn muốn hội họp thì đây là quán cà phê có máy chiếu cho bạn làm việc hay nhung quan cafe co phong rieng cho làm offline làm việc hay điểm danh quán cafe thú cưng bạn nên đến hay quan cafe boi bai tarot cực thú vị.

https://vienthucung.com/ noi chia se tat tan tat nhung thong tin xoay quanh the gioi thu cung, vat nuoi hay các loai dong vat.

Megjegyzés küldése

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More