2014. július 11., péntek

Vállalod a kockázatot?

Élj bátran... Ne félj a hibázás lehetőségétől!

Az Úr szeretné, ha életünk tele lenne kalandokkal, bátorsággal, kreativitással... de lemaradhatunk róla, ha félünk az esetleges hibázástól.

A legtöbben ismerünk valakit, aki nagy dolgokat ért el az életben. Azt azonban talán nem vesszük figyelembe, hogy ők kockázatot is vállaltak céljaik eléréséhez. Nemrég hallottam valakitől: "Ha időnként nem élsz át kudarcot, akkor nem kockáztatsz." Wayne Gretzky, a híres hoki játékos, ezt így mondja: "Mindig 100 %-ban elhibázod azokat a lövéseket, amit meg sem próbálsz."

Isten elküldte Szentlelkét, hogy bennünk éljen, hogy vezessen és irányítson, hogy a lehető legjobb életünk legyen. De sehova sem tud vezetni, ha nem követjük. Semmi rossz nincs abban, ha van életünknek egy struktúrája. De én azt tapasztalom, hogy ha napi szinten követem a Szentlélek vezetését, életem tele lesz nem várt, előre nem tervezett fordulatokkal, kanyarokkal. Ezek teszik az életet izgalmassá!

Gyakran teszünk fel ilyen kérdéseket magunknak: "Mi van ha egy új munkakörbe jelentkezek, és végül nem fog tetszeni?" vagy "Mi van, ha meglepetést készítek a páromnak, és nem fog neki tetszeni?" A „"mi van, ha" kérdések elvehetik lelkesedésünket, és eltéríthetnek rendeltetésünktől. Tetszik az Ézs 30:21, ahol ezt olvassuk: "Saját füleddel hallhatod a mögötted hangzó szót: Ezen az úton járjatok, se jobbra, se balra ne térjetek le!"

Barátaim, megbízhatunk a Szentlélekben, hogy megmutatja az utat. És ha az elején el is vétjük, ő visszavezet a helyes ösvényre. Talán érzed, hogy Isten elhívott valamire, de visszatart a hibázástól való félelem. Bátorítalak, hogy bízz Istenben és élj bátran! Kövesd amit a szíved diktál, és próbálj meg új dolgokat!

Írta: Joyce Meyer


0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More