2015. augusztus 25., kedd

Ne tartson vissza a félelem


„Hiszen minket Isten a saját kezével alkotott: arra teremtett bennünket a Krisztus Jézusban, hogy nemes tetteket vigyünk véghez. Ezeket pedig Isten már előre elkészítette a számunkra, hogy lépésről lépésre ezeken haladjunk.” (Efézus 2:10)
 
Mi tart vissza attól, hogy a legtöbbet hozd ki magadból? A félelem. Mi tart vissza attól, hogy mindazzá válj, amivé Isten szeretné? A félelem. Mi tart vissza attól, hogy örök-értékű örökséget hagyj magad után? A félelem.
Három féle félelem van, ami visszatart attól, hogy kifejlődjenek a talentumaid, és elérd céljaidat.
Az önbizalom hiánya. Az önbizalom hiánya börtönben tart, és nem engedi, hogy kifejlődjön a tehetségünk. Valójában a kudarctól való félelemről van szó. De a kudarc nem végzetes. Valójában a kudarctól való félelem sokkal rosszabb, mint maga a kudarc. A kudarc végül is egy jó dolog. Általa tudod meg, hogy mi az, ami nem működik. Általa válhatunk jobb szülőkké, partnerekké, és szakemberekké. Ne engedd, hogy az önbizalom hiánya lenyomjon. Én inkább megkísérelnék valami nagyszerűt tenni sikertelenül, mint semmit sem tenni sikeresen.
Öntudatosság, feszélyezettség. Ha amiatt aggódsz, hogy mit fognak mások gondolni rólad, semmit sem fogsz elérni az életben. Csak tedd meg, amit Isten mond. Csak ezért vagy felelős. Nem az a dolgod, hogy te legyél a legjobb a világon. Arra hívattál, hogy a legjobb legyél abban, amire Isten téged teremtett.
Önsajnálat. Volt két tanítvány, akik látványosan elbuktak, Péter és Júdás. Mindketten megtagadták Jézus egy kritikus helyzetben, de bukásukat nagyon eltérő módon reagálták le. Júdás kiment, önsajnálatba esett, és felakasztotta magát. Péter viszont keservesen sírt, mélységesen bánta, megtért, bocsánatot kért Istentől, felállt, és visszaállt Isten szolgálatába. És 40 nappal később, Pünkösd napján, Péter egész Jeruzsálem népe előtt prédikált, amikor is 3000 ember megtért, és megszületett az Egyház. Isten mást is használhatott volna, hogy létrejöjjön az Egyház, de ő a legkudarcosabb fickót választotta. Ez azt jelenti, hogy számodra is van hely Isten családjában!
 
Ne félj, hanem hidd el, amit Isten mond rólad Ef. 2:10-ben: „Hiszen minket Isten a saját kezével alkotott: arra teremtett bennünket a Krisztus Jézusban, hogy nemes tetteket vigyünk véghez. Ezeket pedig Isten már előre elkészítette a számunkra, hogy lépésről lépésre ezeken haladjunk.”
 
Írta: Rick Warren 

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More