2015. augusztus 27., csütörtök

Hogyan élsz? Mire használod az életed?

Nagyon figyeljetek oda, hogyan éltek. Ne éljetek úgy, mint a bölcstelenek. Éljetek bölcsen. Ez alatt azt értem, hogy minden lehetőséget használjatok ki a jó cselekvésére, mert gonosz időket élünk. Tehát ne éljetek ostoba módon, hanem ismerjétek fel, hogy mi az Úr akarata! (Ef 5:15-17 ICB)
Ha szeretnél hatást gyakorolni környezetedre, egy dolgot meg kell tenned: kézben kell tartanod az idődet. Az időd az életed. Ha nem tanulsz meg az idővel bánni, nem sokra mész az életben.

Az Efézus 5:15-17 ezt mondja: Nagyon figyeljetek oda, hogyan éltek. Ne éljetek úgy, mint a bölcstelenek. Éljetek bölcsen. Ez alatt azt értem, hogy minden lehetőséget használjatok ki a jó cselekvésére, mert gonosz időket élünk. Tehát ne éljetek ostoba módon, hanem ismerjétek fel, hogy mi az Úr akarata!

Mindenkinek egyforma időmennyiség áll a rendelkezésére egy hétben: 168 óra. Hogy mit kezdesz vele, számít! Egy bizonyos mennyiségű nap lett a részedre kiosztva itt a Földön, és ha elfogyasztod, akkor az elfogyott! Ha elpazarolod az idődet, elpazarolod az életedet. Ha agyonütöd az idődet, öngyilkosságot követsz el. Az időd az életed. Állj meg, és kérdezd meg magad! "Jól osztom be az időmet? Az életemet a lehető legjobb módon használom?"

Nincs mindenre időd. Jó hír, hogy Isten nem is várja, hogy mindent megtegyél. Úgyhogy emiatt ne legyen bűntudatod! Kevés dolog van, ami igazán fontos.

A hatékony emberek tudják, hogy mi az, ami fontos az életben, és mi az, ami kevésbé, és több időt fordítanak a lényeges dolgokra, mint a kevésbé lényegesekre. Nem tudsz minden hétköznapi, csip-csup dolgot kiküszöbölni az életedből, de visszaszoríthatod őket. Ez olyan egyszerűnek tűnik, de valójában néha nehéz választani a legjobb és a legkönnyebb közt; főleg, ha fáradt vagy. Amikor fáradt vagy, nem akarod megtenni a legjobbat. Azt akarod tenni, ami könnyű. Ezért ha valamit el akarsz érni az életben, meg kell tanulnod pihenni. Ha nem vagy kipihenve, nem lesz rá mentális, érzelmi és fizikai erőd, hogy kimond: "A helyes dolgot fogom megtenni, s nem azt, ami a legkönnyebb."

Ne tékozold el életed! Ne elégedj meg a második legjobbal! Ne éld le úgy az életed, hogy csak létezel! Nem arra teremtettél, hogy csak sodródj. Isten küldetéssel, és céllal teremtett. Ez azzal kezdődik, hogy felteszed magadnak a kérdést, "Vajon az életemet a lehető legjobb módon használom?"

Írta: Rick Warren0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More