2015. október 20., kedd

Ha öt dolgot elmondhatnék...

Gyakran felteszik nekem a kérdést, hogy mi a legfontosabb lecke, amit megtanultam. Őszintén szólva nehezen tudnék egy dolgot kiemelni, de van néhány dolog az Istennel való kapcsolatomban, amiben soha nem akarok kompromisszumot kötni. Amikor kicsit jobban elgondolkodtam ezen a kérdésen, úgy éreztem, hogy meg kell osztanom azt az öt legfontosabb dolgot, amit megtanultam.

VÁLTOZTASD MEG A GONDOLKODÁSODAT

Sok éven át túl sok romboló gondolatot engedtem be az elmémbe: negatív, kínzó, vádló, meg nem bocsátó gondolatokat és szégyent. Nem tudtam, hogy irányíthatom saját gondolataimat. Nem tudtam, hogy van hatalmam arra, hogy ellenálljak a hazug gondolatoknak. Valaki már mondta ezt neked?

Legközelebb amikor küzdesz a gondolataiddal, szeretném, ha megállnál, és találnál valami olyat, amit megköszönhetsz Istennek. Mondd el Neki milyen hálás vagy jóságáért, és mindazért, amivel gazdagon megáldott! Ha ebben kitartó vagy, meglátod, hogy gondolkozásod megváltozik.

VIGYÁZZ A SZAVAIDRA

Éveken át mondogattam dolgokat anélkül, hogy átgondoltam volna a jelentőségét. Míg aztán egyszer Isten megmutatta 1Péter 3:10-et: "Mert aki szeretne örülni az életnek, és jó napokat látni, óvja nyelvét a gonosztól, és ajkait, hogy ne szóljanak álnokságot." Más szóval megtanultam, hogy ha élvezni akarom az életet, valamit kezdenem kell a nyelvemmel.

1989-ben megtudtam, hogy mellrákom van, és sebészeti beavatkozásra van szükségem. Isten azt mondta, hogy szeretné hallani tőlem, amint kimondom: "Istenem, tudom, hogy szeretsz engem. Istenem, bízok benned. Akik Istent szeretik, azoknak minden javukra szolgál, azoknak, akiket elhatározása szerint elhívott."

Annyit ismételgettem ezeket a szavakat, hogy amikor felébredtem az altatásból, azt mondták, hogy akkor is ezeket mormoltam. Amikor valamit sokszor ismételgetsz, az beléd ívódik. Nem arról van szó, hogy valamit tenni próbálsz, hanem, hogy valami a részeddé válik.

JÁRJ SZERETETBEN

Amit Isten naponta tanít nekem a szeretetről, folyamatosan megváltoztatja az életemet. Eljutottam oda, hogy őszintén elmondhatom, "Uram, ha kell, kényszeríts a szeretetre. Segíts, hogy folyamatosan szeretetben járjak!"

Számomra nagyon nehéz volt felismerni mások szükségeit, és vágyait. Őszintén szólva, a saját akaratom volt előtérben, és ideges lettem, ha nem úgy történtek a dolgok, ahogy én elképzeltem. De amint egyre inkább megértettem Isten szeretetét, Ő meglágyította a szívemet, és szép lassan kezdtem észrevenni mások szükségeit is.

KONTROLLÁLD ÉRZÉSEIDET

Házasságunk kezdetén, Dave-vel volt néhány kemény évünk. A nehézségek nagy része abból adódott, hogy a múltban naponta bántalmazott az apám szexuálisan, érzelmileg és verbálisan, és szükségem volt Isten gyógyítására. Habár sok könny és nehéz pillanat árán (mikor a bosszú helyett a megbocsátást választottam), Isten átsegített, és ezt a helyzetet folyamatosan arra használja, hogy sokak életébe gyógyulást hozzon.

Mindnyájan sokféle módon sérülhetünk. Magányosság, csalódások, elutasítás, félelem, és bizonytalanság – ezek mind olyan dolgok, melyek mélyen megsebezhetnek. De az egyik legfájdalmasabb dolog, amit átélhetünk, az önmagunkkal kapcsolatos rossz érzések, az önelvetés. Hogy másokat szeretni tudjunk, meg kell értenünk Isten felénk irányuló szeretetét.

IMÁDKOZZ EGYSZERŰEN

20 évvel ezelőtt a következő mondat megváltoztatta az életemet, "Nincsen semmitek, mert nem kéritek." (Jak. 4:2) Aznap, mint fiatal csalódott keresztyén, rájöttem, hogy saját erőmből erőltetni dolgok megtörténtét - hogy növekedjen a szolgálatom, hogy a férjem ezt vagy azt megtegye, hogy gyermekeim így vagy úgy viselkedjenek – haszontalan. Abba kellett hagynom az erőlködést, és egyszerűen imádkoznom kellett.

Mikor megértjük, mennyire szeret minket Isten, és hogy mi a terve velünk, akkor meglátjuk azokat az ajtókat, amiket ki akar nyitni előttünk. De ezeket a dolgokat csak akkor vesszük észre, ha folyamatosan beszélgetünk Vele, figyelünk a hangjára, és erősödik a Vele való kapcsolatunk. Ne feledd, Ő megígérte, hogy ha Őt keressük, megtaláljuk. Keressük Őt teljes szívvel.

Írta: Joyce Meyer0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More