2016. augusztus 16., kedd

Valódi békesség„Maga a békesség Ura adjon nektek mindig, minden körülmények között békességet. Az Úr legyen mindnyájatokkal.” 2.Thes. 3:16


Nem tudom túlhangsúlyozni a békesség fontosságát életünkben, mint az Istennel való szövetséges kapcsolatunkból fakadó valódi, és gyakorlati áldást. Az ő békéjét nem csupán ritka meglepetésként kellene átélnünk, hanem folyamatos állapotként, rendezőelvként. Pál apostol kihangsúlyozza a békesség lényeges természetét 2.Thes 3:16-ban. Észrevetted mennyire sarkalatosnak tekinti a békességet? „Mindig.” „Minden körülmények között.” A békesség lehetséges bármilyen helyzetben.


 


Ésaiás huszonhatszor használja a békesség szót. Isten folyamatosan békét ígért, amennyiben foglyai teljes szívvel megtérnek Hozzá. Az ismerős messiási igeszakasz Ésaiás 9:6-ban a békességet Krisztussal azonosítja, mint aki a ”Békesség Fejedelme.” Összekapcsolja a Békesség Fejedelmét az ő uralmával: „Uralma növekedésének és a békének nem lesz vége a Dávid trónján…” Sokan kívülről tudjuk az Ésaiás 26:3-at: „Kinek szíve reád támaszkodik, megőrzöd azt teljes békében, mivel Te benned bízik.”


Látod a közös nevezőre mutató utalásokat, amint összekapcsoljuk ezeket a verseket? Ésaiás 9:6 világosan felvázolja a békesség nyitját: az uralom. Amikor megengedjük, hogy a Békesség Fejedelme uralja, kormányozza az életünket, akkor a békesség, mint eredmény azonnal, vagy idővel megjelenik az életünkben. Békesség árad azokba a helyzetekbe, melyeket teljesen alárendelünk Krisztus szuverén hatalmának. Mikor végül abbahagyjuk a próbálkozást, hogy választ kapjunk életünk összes miértjére, és elhatározzuk hogy bízni fogunk a mindenható Istenben, néha váratlanul olyan békesség áraszt el, mintha egy nyári zápor mosna át. Máskor még kevésbe feszült körülmények közt sincs békességünk, mert nem vagyunk annyira kétségbeesve, vagy még nem jutottunk el arra a pontra, hogy átadjuk őket Istennek.


Nekem néhány fájdalmas gyermekkori sérülést kellett végül Isten szuverén uralma alá rendelnem, mert rájöttem, hogy ha nem teszem, akkor mint a rák, felemészt. Mikor végül a múltamból mindent átengedtem uralma alá, nemcsak békességet kaptam, hanem még jót is hozott ki abból, ami szörnyű és igazságtalan volt. Ha még nem hajtottál térdet Isten uralma előtt múltad területeit illetően, akkor még valami fogva tart.


Krisztus mély vágya, hogy népe megtapasztalja az ő békességét. Én úgy gondolom, hogy Krisztusnak fáj, ha látja, hogy emberek szükségtelenül zaklatottak. Hívő Barátom, megtapasztalhatod Krisztus békességét, bármilyenek is a körülményeid; de hinned kell, meg kell hajtanod a térdedet, és meg kell tanulnod elfogadni dolgokat. Ne felejtsük: a térdünk meghajtása, végül is csupán engedelmesség kérdése. Talán sosem fogod úgy érezni, hogy át kellene adnod Neki a körülményeidet, fájdalmaidat, vagy veszteségeidet; de hitből és engedelmességből - nem az érzelmeid alapján - dönthetsz úgy, hogy meghajlasz uralma előtt. Az engedelmesség mindig az Isten uralma előtti valódi meghajlás jele.


Ésaiás 48:17 gyönyörűen bemutatja az engedelmesség, az uralom, és a békesség közti kapcsolatot. Istennek, annak alapján, hogy ki ő, joga van minden uralomhoz. Hadd osszam meg látásomat az ő teljes uralmával kapcsolatban. Ő Isten, a menny és a föld Teremtője, minden létező legmagasabb rendű Szerzője. Mindenek felett Ő uralkodik, és Benne létezik minden. Ő az Ura, a Mestere, és Tulajdonosa minden élő teremtménynek. Ő a szövetség Szerzője, és Megtartója. Ő szent. Mint Úr, ő sosem kér tőlünk olyant, ami ne lenne helyes, jó, és ne állna meg a világosságban. Ő tökéletes, és tiszta. Végül, Ő a Szabadító, az Egyetlen, aki megvásárolt minket a bűn rabszolgaságából, hogy bővölködő életet élhessünk. Megvásárolt, hogy szabaddá tegyen. Mit mondhatunk erre? Ha Isten velünk, ki lehet ellenünk? (Róma 8:31)


Örvendezz abban a tudatban, hogy Isten gondosan, és tökéletes precizitással inspirálta Igéjét. Minden egyes szót szándékosan választott. Amikor azt mondta, hogy olyan békénk lehet, mint a folyó, nem egy laza analógiát használt. Komolyan gondolta. Mi kell ahhoz, hogy békességünk legyen? Isten parancsolataira kell figyelnünk engedelmes szívvel, a Szentlélek ereje által. Isten tekintélyének való engedelmesség nem csupán olyan békét eredményez, mint a folyó, hanem olyan igazságot is, mint a tenger hullámai.


Isten útja a biztonságos út. A helyes út. És az egyetlen békés út egy kaotikus világban. Remélem felismerted, hogy a békesség elérhető számodra is. Nem egy célpont, amit majd egy napon elérsz. Ma elkezdhetsz valódi békésségben élni. Most. A békességre vivő ösvény térdnyomokkal van kikövezve. Hajtsd meg térdedet az ő megbízható uralma előtt. „Krisztus békessége uralkodjék a szívetekben…” (Kol. 3:15).


 


Írta: Beth Moore


 2 hozzászólás:

pROBALOK SEGITSÉGET KÉRNI!!tüzelö VÁSÁSRLÁSRA kérek
segitséget!!Engedjétek meg, hogy bemutatkoztam, Varga Zoltánnak hívnak, 2
gyermekemmel és beteg feleségemmel Vadnán élünk, egy komfortos kis
családi házban. Becsületes keresztény emberekként nehéz helyzetünkből
csak a Jóisten segíthet nekünk, ezért is gondoltam Önökre! Sajnos
saját hibánkon kívül nehéz helyzetbe kerültünk! Feleségem
fizetéséből havi 23 ezret vonnak le tartozás fejében, így bárminemű
segítséget, élelmiszert is szívesen elfogadunk! Én jelenleg közmunkán
vagyok, beteg feleségemet, Csillát gondozom (vizes láb, lábszárfekély),
de jómagam is szívbeteg vagyok, amely mellé még cukorbetegség is társul
Csillának kevés vörösvérsejtje, ill hemoglobinja van, dolgozni nem bír,
fárad! Én inzulinos cukorbeteg vagyok (napi 2x)! Ezért kérnem a
segítségeteket! Bővebb információ privát üzenetben!
Köszönöm!//varga zoltan vadna szabadsag tér 15 vagy
zola67@gmail.hu/butorlap fakéreg is jo 70 518 9043// NEM PÉNZT KÉREK
FÁT!!fabian lajos sajovelezd fatelep 20 958 58 52,,,kb egy honapja diabetese
neuropathya allapitottak meg ill... gerinc csipö kopas ill szükület
folyamatban van leszazalékolas elinditasa// varga zoltan granit bank
számla szám 12100011-178-0798


amennyiben lehetséges feleségem részére tudnának küldeni
növér vagy alfa c tablettakat? vashianyos vérszegénységre//vagy
maltofer tablettat ha lehet vvalamelyikböl 2
dobozzal//közgyogyigazolvany megszünt nem is fogjuk kapni mert
1000 ftal több a jövedelmünk!!köszönm vARGA ZOLTAN VADNA SZABADSAG
TÉR 15 3636//

Thanks for sharing, nice post! Post really provice useful information!

Giaonhan247 chuyên dịch vụ ship hàng amazon từ dịch vụ order đặt mua hàng ebay từ hướng dẫn cách mua hàng online từ mỹ uy tín, giá rẻ với cước phí vận chuyển hàng đi mỹ từ dịch vụ chuyển hàng đi mỹ giá rẻ nhất uy tín nhất.

Megjegyzés küldése

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More