2016. október 5., szerda

Ne hagyd magad eltéríteni


„Aki engedi magát eltéríteni attól a munkától, amit számára terveztem, nem alkalmas az Isten királyságára.” (Luk 9:62 TLB)

Rengeteg emberrel találkoztam, akik kifejezték, hogy szeretnék, ha Isten használná őket, ám Isten mégsem tudja őket használni. Miért? Mert túlzottan elfoglaltak. Megvan a saját időbeosztásuk. Megvannak a terveik, álmaik, ambícióik, és soha nincs idejük! Bokros elfoglaltságaik közepette próbálnak kisajtolni életükből egy kis darabkát, amire azt mondják, „Ezt Istennek adom.” De ez nem így működik.

Ha komolyan szeretnéd, hogy Isten használjon, meg kell kérdezned, „Uram, mit kell elengednem? Mit kell kiiktatnom? Mik azok a korlátok, melyek visszatartanak, hogy megfussam azt a pályát, amit számomra kijelöltél?”

Számos korlát tarthatja vissza Isten tervének megvalósulását az életedben. Az egyik legnagyobb akadály a figyelemelterelés. Jézus Luk 9,62-ben ezt mondja, „Aki engedi magát eltéríteni attól a munkától, amit számára terveztem, nem alkalmas az Isten királyságára” (TLB)

Ímé néhány dolog, ami elvonhat küldetésed betöltésétől:

Mások elvárása. El kell döntened, kinek akarsz tetszeni elsősorban. Csak egy elsőszámú lehet.

Hobbik. Semmi rossz nincs bennük. De ha elvonnak a legfontosabbaktól, akkor el kell engedned őket.

Múltad. Néhányan nem tudják elengedni a múltjukat – melyben lehet bűntudat, sértettség vagy fájdalom. De ha beleragadsz a múltba, nem tudsz boldogulni a jelenben, és nem tudsz belépni az Isten által neked szánt jövőbe. A múltad elmúlt. Vége! El kell engedned.

Neked mit kell elengedned? 1Kor 10:23-ban a Biblia azt mondja, hogy „Mindent szabad, de nem minden hasznos” (HCSB). Mit jelent ez? Azt jelenti, hogy sok minden nem feltétlen rossz, hanem egyszerűen nem szükséges. Az élet sokszor döntés a „jó” és a „legjobb” közt.

Ha a gonosz nem tudja elérni, hogy rossz legyél, akkor eléri, hogy elfoglalt légy. Annyira, hogy ne maradjon időd az igazán fontos dolgokra: az Istennel töltött időre, a szolgálatra és a misszióra.

Le kell egyszerűsíteni az életed, és ki kell iktatni eltereléseket, hogy Isten használni tudjon. Ne akarj mindent megtenni. Tedd meg a legfontosabbakat!

Írta: Rick Warren 

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More