2016. július 6., szerda

Egy jobb terv


Ha ismered Eszter történetét, tudod, hogy Esztert választotta ki Ahasvéros király, hogy birodalmának királynői rangjára emelje, aki egy Mordokaj nevű zsidó ember unokatestvére, és fogadott lánya volt. Mint fiatal lány a király háremébe került. Biztos vagyok benne, hogy nem ez volt a terve az életére nézve. Az egész helyzet ijesztő lehetett számára, és ez abban az időben, még gonosznak is tűnhetett. A háremben csak az volt a feladata, hogy felkészüljön arra az egy éjszakára, amit a királlyal fog tölteni. Aztán amikor eljött az idő, Isten kedvessé tette őt a király előtt, és őt választották királynőnek (Eszter 2:7-17). Nemigen tudhatta akkor még, hogy Isten azért helyezte őt ebbe a pozícióba, hogy egy nemzet életét megmentse (Eszter 3:5, 6).

Talán nekünk is van egy elképzelésünk az életünkről, de aztán valami történik, ami áthúzza számításainkat. Gyakran nem akarjuk elfogadni, és nehezményezzük a változást, de bármit is teszünk, mégis úgy tűnik, hogy ez az új dolog Isten akarata a számunkra. Nem tudjuk elképzelni, hogy ebből hogyan jöhet ki jó, de Isten gondolataiban van egy terv, ami sokkal jobb, mint a mienk.

Mordokaj azt mondta Eszternek, hogy „ezért az időért” került királyságra (Eszter 4:14), hisz a zsidókat a kiirtás veszélye fenyegette. Küldetése az volt, hogy megmentse őket a pusztulástól, és ha nem teszi meg amit Isten kér tőle, ő is elveszett volna a többiekkel együtt (Eszter 4:1). Eszter beleegyezett és elfogadta, hogy megteszi, amit meg kell.

Imádkozok, hogy tudjunk mi is olyan bátrak lenni mint Eszter, még ha ez irányváltoztatással jár is.

Írta: Joyce Meyer0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More