2018. március 27., kedd

Szeretet mindenek felett


„De törekedjetek a fontosabb kegyelmi ajándékokra. Ezen felül megmutatom nektek a legkiválóbb utat” (1Kor 12:31).

A szeretet a legnagyobb a világon. 1Kor 12:31 arra tanít, hogy szellemi dolgokban a szeretet kell álljon az első helyen. Fontos hogy a szeretetet mibenlétét tanulmányozzuk, hogy imádkozzunk érte és teremjük meg a gyümölcseit, azáltal hogy gyakoroljuk mások felé. Gal 5:22-23-ban azt olvassuk, hogy a szeretet a Lélek kilenc gyümölcse közül az egyik, mely azok életében terem, akikben Isten Szentlelke lakik. Az Isten szeretet, és ha az ő szeretetében járunk, akkor Benne maradunk. Mivel akkor járunk Isten szeretetében, ha elfogadjuk azt és továbbadjuk, ne csapjuk be magunkat azt gondolván, hogy szerethetjük úgy is Istent, hogy közben másokat gyűlölünk (lásd: 1Ján 4:20).

Sok mindenben keressük a beteljesülést az életben. De szeretet nélkül ezek a dolgok nem érik el a céljukat. Amikor időnket és energiánkat fektetjük olyan dolgokba, melyek nem elégítenek meg, frusztráltak leszünk. A szeretet a legjobb dolog, amire odaszánhatjuk életünket. Nekem kb. 45 évembe került, míg rájöttem, hogy a prioritásom nincs rendben, és a szeretet nem a legfontosabb az életemben. A legjobb döntésem az volt, mikor keresztyénként rászántam magam, hogy megtanulok szeretetben járni.

A szeretet nemcsak másoknak áldás, hanem annak is, aki szeret. Mikor arra összpontosítottam, hogy áldás legyek másoknak, az nekem okozott örömöt. Mindnyájunknak a szeretet tanulóivá kell válnunk, s minden tulajdonság közül a legfontosabbal, a szeretettel kell kitűnnünk.
Írta: Joyce Meyer

1 hozzászólás:

Thanks for the helpful article, it gives me a lot of good information:

Khi khách hàng sử dụng dịch vụ vận tải hàng hóa bắc nam,
dịch vụ chuyển phát nhanh,
cho thuê xe tải,
ship cod tại Proship, quý khách hàng sẽ được hưởng một dịch vụ chất lượng cao, nhanh chóng, uy tín và giá cả cạnh nhất trên thị trường hiện nay.

Megjegyzés küldése

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More