2020. január 21., kedd

A „lehetetlen” Istene


Az év eleje, az új kezdetek ideje. Ilyenkor sokan új célokat tűznek ki, tervezik a jövőt, és átgondolják milyen változásokat szeretnének. Lehetőség új kezdetekre.
Talán szeretnél változásokat ebben az évben. Talán Isten adott egy álmot, egy látást az életedre, és még mindig vársz a beteljesülésre. Vagy talán áttörésért imádkozol a házasságodban, anyagi területen, vagy a családodban. Talán egy függőséggel vagy egy komoly betegséggel küzdesz. Lehet, hogy egy lehetetlennek tűnő dologgal állsz szembe. Bármiről legyen is szó –apró vagy komolyabb dolog – szeretném, ha tudnád, hogy van remény a helyzetedre, mert Isten az új kezdetek Istene. Vele semmi sem lehetetlen (Luk 1,37).
Amikor kilépünk, és bízunk Istenben, hogy nagy dolgokat tesz az életünkben, az ellenség mindig megpróbál megállítani, és azt szeretné, ha feladnánk. Sátán egyik kedvenc trükkje, hogy negatív gondolatokkal bombázza az elménket: Ez soha nem fog megtörténni… nincs rá mód, hogy kifizesd a számlákat… a gyerekeid sosem fognak megváltozni… soha nem tudsz túllépni a múltadon.
De Isten mindig készít egy utat. Ésa 43,19-ben Isten ezt mondja, Mert én újat cselekszem, most kezd kibontakozni, majd megtudjátok! Már készítem az utat a pusztában, a sivatagban folyókat fakasztok. Szeretem ezt az igét! Más szavakkal Isten ezt mondja, „Nem számít milyennek tűnik a helyzeted, vagy hogy mióta tart már. Én Isten vagyok, és meg tudom tenni az életedben a lehetetlen! Ha kell, folyóvizet tudok fakasztani a pusztában.”
A lehetetlennel nézel szembe? Belefáradtál a változásra való várakozásba? Ha igen, akkor nem most van itt az ideje hogy feladd. Annak van itt az ideje, hogy felemeld a várakozásod szintjét, és döntsd el, hogy elhiszed, hogy Isten utat tud készíteni.


Írta: Joyce Meyer


0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More