2019. november 20., szerda

Észreveszed?

„Hogy észrevegyük a Gondviselés munkáját, a hit szemére van szükségünk, mert egy tapasztalatot különféle módon értelmezhetünk. Dönthetünk úgy is, hogy csak véletlennek tekintjük.” (Charles Colson)
Valóban így van. Előfordulnak életünkben olyan események, melyeknél nagyon egyértelmű, hogy Isten lépett közbe! Például megmenekülés egy halálos veszedelemből. Ezek általában még egy hitetlen ember előtt is csodaszámba mennek. De nem mindig ennyire nyilvánvaló és észrevehető Isten gondviselése.
Philip Yancey írja, „Bízunk Istenben, és ezért nem a véletlennek tulajdonítjuk az ima és a valóság között mutatkozó hasonlóságot… Ha végig gondolom azokat az imáimat, amelyekre választ kaptam, szinte mindegyikre akadna más magyarázat is… A hit révén ismerjük el Isten háttérmunkáját.” William Temple mondta, „Amikor imádkozom, sok a véletlen egybeesés az életemben, amikor nem imádkozom, akkor nem sok.”
Vajon meglátom-e, észreveszem-e életem eseményei mögött a Gondviselés kezét? Ha a hit szemével látunk, gyakran fakad fel bennünk öröm és hálaadás, mikor felismerjük Isten hatalmas csodáit egy-egy eseményben. Néha ezek csak utólag tudatosulnak bennünk. „Isten gondviselése olyan, mint a héber írás, csak visszafelé lehet kiolvasni.” (John Flavel)
A 107. zsoltár, mely Isten különféle szabadító tetteit veszi számba, végül, mint egy tanulság, ezzel a felhívással fejeződik be, „Aki bölcs, jegyezze meg ezeket, és értse meg az ÚR kegyelmes tetteit!”




0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More