2021. február 9., kedd

Velem van az Úr

Velem van az ÚR, nem félek, ember mit árthat nekem? (Zsolt 118,6)

Talán félsz az emberek bántásától? Félsz, hogy elveszik az állásodat, vagy hogy nem kapod meg tőlük, azt amire szükséged van? Előfordulhat, hogy az emberek igazságtalanul bánnak veled, vagy elutasítanak. Talán amiatt aggódsz, hogy mit gondolnak, vagy mit mondanak rólad mások. Arra bíztatlak, hogy inkább azzal törődj, hogy Isten mit gondol rólad, és ne azzal, hogy az emberek mit gondolnak. A Biblia azt mondja, hogy ne az emberektől féljünk, hanem az Istent féljük tisztelettel és imádó szívvel. Ha visszautasítjuk az emberektől való félelmet, és inkább az Urat féljük, akkor Isten maga fog cselekedni az érdekünkben, hogy semmi, amivel az emberek próbálkoznak, ne ártson nekünk, ne okozzon tartós kárt. A gonoszok egy úton jöhetnek ellenünk, de hét úton menekülnek előlünk. (5Móz 28,7)

Egy ideig úgy tűnhet, hogy valaki kihasznál. De ha szemedet Istenen tartod, ha továbbra is őt dicséred, ha a beszéded összhangban van az ő szavával, akkor a végén Isten megjutalmaz, és elhozza az igazságot, mert ő az igazságosság Istene. Szereti az igazságot, és gyűlöli, ha valami rossz történik. Isten az igazságszolgáltató. Ő a rossz dolgokat mindig helyrehozza, ha kitartunk a Benne való bizalomban - elég ideig.

Ne magunk akarjuk megoldani a problémáinkat, hanem vessük az Úrra a gondjainkat. Ha Istenben bízunk, akkor senki nem fog kihasználni – legalábbis, sokáig nem. Istennek ezerféle módja van arra, hogy megáldjon. Amikor egy ajtó bezárul, akkor ő kinyit egy másikat. Ha nincs ajtó, akkor csinál egyet!

Joyce Meyer0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More