2012. február 19., vasárnap

Fókuszban: Kamerun

2012. február 19-én rendkívül érdekes Istentiszteleti alkalmunk volt. A Gyülekezet vendége az Ernst-házaspár, vagyis Eszter és Andreas Ernst-Kurdi volt, akik éppen kameruni misszionáriusi szolgálatuk megkezdésére készülnek. A délelőttöt közös Bibliatanulmányozással, úti és missziós beszámolók hallgatásával töltöttük.

Eszter és Andreas a Paksi Pünkösdi Gyülekezetben

Eszter és Andreas az MPE Kunszentmiklósi Gyülekezetének tagjaként tavasszal Kamerunba fognak költözni, ahol a Wycliffe Bibliafordítók Egyesülete szervezeti keretein belül bibliafordítási munkába kezdenek. A munka hatalmas: a közép-nyugat-afrikai országban háromszáznál is több törzsi nyelvet beszélnek, melyek többsége nem csak saját Bibliával, de gyakran írásbeliséggel sem rendelkezik. A kiköltöző misszionáriusok feladata tehát először a kultúrába, társadalomba való beilleszkedés lesz, ami lehetővé teszi számukra az adott terület nyelvének elsajátítását. Hogy ezt megtehessék, az elmúlt években nyelvészeti és teológiai tanulmányokat folytattak az Egyesült Királyságban, a redcliffe-i bibliaiskolában és a Wycliffe saját szemináriumán.


Esztert a nyelvészeti kutatómunka, a nyelvfejlesztés és a bibliafordítás érdekli leginkább, Andreast pedig tanítóként az anyanyelvi oktatás vonzza, ami mellett érdekli még a Szentírás gyakorlati használata és a helyi keresztény média kialakítása is. Misszionáriusokként nem kapnak fizetést a missziós szervezetüktől; maguknak kell összegyűjteniük a munkához szükséges anyagi hátteret.

Pakson töltött napjuk során hallottunk élménybeszámolót egy korábbi kameruni utazásukról, és meséltek a bibliafordítás feladatairól, folyamatáról és kihívásairól is. Természetesen saját terveikről is beszámoltak, melyek az első két és fél évben főleg nyelvtanulásra irányulnak. Ezután szeretnének egy rövid továbbképzésre hazatérni Európába, mielőtt újabb évekre, évtizedekre költöznek vissza Kamerunba.

Mindehhez a munkához Gyülekezetünk jó szívvel kívánja Isten áldását és gondviselését. Eszter és Andreas munkájáról további részletes információkkal szolgál a missziós szervezet, személyes honlapjuk és blogjuk; ez utóbbin keresztül anyagilag is lehetséges őket támogatni.


Az Ernst házaspár előadása meghallgatható alább, letölthető az archívumból.



1 hozzászólás:

Nagyon jól éreztük magunkat Pakson! Köszönjük a szeretetteljes vendéglátást és a sok bátorítást! Isten áldását kívánjuk az egész közösségre! Már várjuk, hogy két-három év múlva, amikor újra Magyarországon leszünk, találkozhassunk!
Szeretettel,
Andreas és Eszter

Megjegyzés küldése

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More