2012. február 18., szombat

MPE imahét 2012

A Magyar Pünkösdi Egyház idén is megtartja hagyományos imahetét. A február 20-án kezdődő héten ismét Egyházunk gyülekezeteinek megerősödése, megújulása érdekében kulcsoljuk imára kezünket.

Az imahét vezérlő gondolatának ebben az évben a Jer. 4:3-et választotta az egyház Elnöksége, mely így szól: "Szántsatok magatoknak új ugart, és ne vessetek a tövisek közé!" Szeretnénk kiterjeszteni határainkat, bővíteni látásunkat, megerősíteni hitünket, és felkészíteni önmagunkat az új vetésre.

Az imahét napjaira továbbgondolásra és imádkozásra kijelölt témák között saját magunk felkészítésén túl a másokkal való készséges együttműködés, a felelősségvállalás, a szolgálatkészség, a megújulás iránti tevékeny vágy, az evangélium hirdetése és az alázat is szerepel. Ezekhez a témákhoz, és a közös imádkozáshoz bárki kapcsolódhat.

Részletes, minden napra lebontott Igetanulmányozási ajánlás és imatémák az egyház központi honlapján olvashatóak. Gyülekezetünk egyéni és (vasárnapi istentiszteleteinken) közös imádkozással vesz részt az imahétben.

Az imahét egyik rendkívüli témája szomorú aktualitással bír. Az országos hírszolgáltatók közléseiben is szerepelt, hogy Egyházunk kadarkút-vótapusztai szeretetotthona a héten leégett. Az Otthon lakóinak sikerült megoldani az ideiglenes ellátását Somogy megye más, állami fenntartású otthonaiban, a végleges megoldás, és a kadarkúti intézmény épületének biztosítása, helyreállítása azonban még várat magára. Az Otthon lakóiért és dolgozóiért kiemelten imádkozunk, Istenünk áldását, gondviselését és útmutatását kérve. Ebben az imában is összefogunk egyházunk minden gyülekezetével.

A kadarkúti eseményekről, a helyreállítási munkálatokról további hírek szintén a központi honlapon kerülnek folyamatosan frissítésre. Pénzbeni támogatás a Magyar Pünkösdi Egyház Segélyvonalán keresztül lehetséges. Számlaszám: 10409015-49565257-53501078. Minden adományt köszönünk!


0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More