2012. február 23., csütörtök

Egyszerű, hittel mondott ima

"És mikor imádkoztok, ne legyetek sok beszédűek, mint a pogányok, a kik azt gondolják, hogy az ő sok beszédükért hallgattatnak meg." Mt. 6:7
Kell, hogy higgyünk az egyszerű, hittel elmondott ima erejében. Kell hogy higgyünk abban, hogy ha egyszerűen kimondjuk, hogy "Istenem, segíts!", akkor Ő meghallja és válaszol. Támaszkodhatunk Istenre, amennyiben megegyezik kérésünk akaratával, hogy Ő hűséges és meghallgatja kéréseinket. Talán gyakran rajtakapjuk magunkat, hogy saját erőnkre támaszkodva imádkozunk.

Néha szem elől tévesztjük a tényt, hogy az ima egyszerűen beszélgetés Istennel. Nem az imánk hossza, mennyisége, és kifinomultsága számít, hanem a szívünk őszintesége és az bizonyosság, hogy Isten hallja és válaszol. Néha annyira áhítatosak és választékosak akarunk lenni, hogy ebben el is veszünk. Ha végre nem próbálnánk meghatni Istent, jobban járnánk.

1Thessz. 5:17 ezt mondja: "Szüntelen imádkozzatok". Ha nem tudjuk, milyen az egyszerű, hittel elmondott ima, ez a felszólítás nehéz teherré válhat. Talán azt érezzük, hogy napi harminc perc is pont elég, hogyan tudnánk szüntelen imádkozni? Imaéletünkben kell legyen egy bizonyosság, meggyőződés, mely az imát olyan egyszerűvé teszi, mint a légzés; egy könnyed dologgá, amit minden percben tehetünk, amíg élünk.

Amikor lélegzünk, nem erőlködünk, hacsak nem tüdőbetegek vagyunk. Nem kell erőlködnünk az imában sem. Ha valóban megértjük az egyszerű, hittel mondott ima erejét, akkor nem fogunk erőlködni. Ne feledd, hogy az imát az őszintesége, és a mögötte levő hit teszi erőteljessé!

Írta: Joyce Meyer

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More