2011. augusztus 18., csütörtök

A hűséges emberek megosztják a hitüket

És íme, vittek hozzá egy bénát, aki ágyban feküdt. Amikor Jézus látta hitüket, így szólt a bénához: "Bízzál, fiam, megbocsáttattak bűneid." Máté 9,2.

A hűséges emberek megosztják a hitüket. A mai ige a Máté 9-ben található történetből való, melyben egy beteg és béna ember barátairól olvasunk. Szerették volna, ha barátjuk meggyógyul, ezért Jézushoz vitték őt úgy, hogy a tetőn levő nyíláson keresztül, egy matracon leeresztették őt elébe.
„Amikor Jézus látta hitüket…” Itt nem a béna ember hitéről van szó, ami végül is a gyógyuláshoz vezetett, hanem a barátok hitéről. Amikor Jézus látta, hogy a négy barát törődött a béna férfival annyira, hogy elhozták, így szólt, „Ezeknek a fiuknak nagy hitük van. Azt várják tőlem, hogy gyógyítsam meg a barátjukat”. És meg is gyógyította!
Neked is vannak barátaid, akik bénák és nem tudnak eljutni Jézushoz. Megbénítja őket a félelem, a bűntudat, a kétség, a fájdalom, vagy talán egy megbántottság egy sérülés miatt, ami egy gyülekezetben érte őket a múltban. Lebénultak, és saját erejükből nem tudnak Jézushoz jönni.
Jézus figyeli, hogy vajon vagy-e annyira hűséges, hogy elhozod őket Jézushoz. Ha igen, Isten megjutalmazza a hitedet. Nemcsak a barátodat gyógyítja meg, hanem téged is megáld. Ez a hit áldása.
Amíg a keresztyének, amíg az egyház, folyamatosan szolgál a hitetlenek felé, Isten folyamatos áldást biztosít. Abban a pillanatban, amikor az egyháztagok azt mondják, hogy nem kell, hogy tovább nőjön a gyülekezet, azt (is) mondják, hogy nem törődnek a világgal, és Isten áldása visszavonul. Amíg folyamatosan béna embereket hozunk Jézushoz, Isten megáldja nem csak a gyülekezeteinket, hanem a családunkat, vállalkozásunkat és az életünket is.


Írta: Rick Warren, a Saddleback Church alapító és vezető pásztora és a Céltudatos Élet bestseller szerzője.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More