2011. szeptember 19., hétfő

Mesébe illő valóság

beszámoló Feltóti Máté Dániel gyermekbemutatásáról

Amikor még VHS kazettákon lehetett megvásárolni a Disney mesefilmeket, mindegyik úgy kezdődött, hogy megjelent a kék háttér és egy férfihang bemondta: "Most kezdődik a várva várt film". És akkor mindenki izgatottan elcsendesült és elindult a főcím. Hamupipőke, Csipkerózsika, Ariel, Hófehérke, Shrek, és még sok-sok tündérmesét néztünk végig gyermekkorunkban, és nem meglepő módon mindegyik vége "happy end", azaz boldog befejezés lett. Mindenki ismeri a "boldogan éltek, míg meg nem haltak" végszót.

A következő történet egy olyan tündérmese, melynek főszereplői a Feltóti házaspár és Isten. Az ő közös kalandjuk úgy 15 évvel ezelőtt kezdődött, amikor Sándor herceg legyőzte a Sárkányt és megmentette Angéla királylányt. Isten ezért odaadta Sándor hercegnek lánya, Angéla kezét. (És bárcsak a fele királyságát is adta volna! :D ) Mindhárman nagyon boldogok voltak, és hetedhét országra szóló lakodalmat csaptak. És tudjátok, a történet még csak itt kezdődik igazán, amikor a királylány és a királyfi beköltöztek új kastélyukba. Szeretetben, békességben éltek és Isten mindennap a vendégük volt. Azt is mondhatnánk, hogy ők voltak a valaha élt legtökéletesebb pár.

Ám a tökéletesnek hitt pár nemsokára szomorú királylánnyá és királyfivá változott. Nagy bánatukat aztán elmesélték Istennek is. "Drága Apám, nem születik gyermekünk!" A királyt szíven ütötte, hogy a családja boldogtalan. Megígérte hát lányának, hogy addig nem nyugszik, míg újból mosolyt nem lát Angéla királylány arcán! Teltek múltak a hetek, hónapok és az évek. A pár már-már úgy gondolta, hogy a király nem tudja teljesíteni kívánságukat, és soha nem láthatják gyermeküket...

De Isten nem feledkezett meg rólunk, és 2011. augusztus 28-án Pakson megünnepelhettük fiúk, Máté Dániel születését! Egy igazi tündérmese vált valóra; vagy úgy is fogalmazhatok, hogy Sándor és Angéla régi álma teljesült. Ez a kisfiú gyönyörű és szeretetteljes! A Városháza dísztermét kellett kibérelnünk, mert a rokonság és az ünneplő gyülekezet nem fért el az imaházban! A különleges istentiszteleten vidáman énekeltünk, tapsoltunk és nevettünk. Sanyi és Angéla visszaemlékezhettek a múltra, felderengtek életük korábbi eseményei és most boldogan fogadtak egymásnak újból örök hűséget. Pásztorunk megáldotta gyermeküket, akire most egy meleg, szerető és tápláló otthon vár. Természetesen a pár megvendégelte a nagy családot egy pazar vacsorával: az asztalok roskadoztak a sült malacoktól és a hordókból folyt a bor... csak viccelek!

Most következne a "happy end", de nekem valami azt súgja, hogy Angéla és Sanyi számára most kezdődik a várva várt film. :) Elérkeztek egy új kezdéshez, amely tartogat még számukra meglepetéseket és kalandokat. Tudom, hogy ők ketten a leghálásabbak Istennek, és bíznak Benne. Áldja meg őket Isten!

Magamnak és az olvasónak pedig levonnám a történet tanulságát: Isten a legszeretőbb király. Vele együtt átélhetjük a legszebb tündérmesét, életünk legnagyobb kalandját, és teljesülhetnek a Tőle kapott álmaink. Mindennap velünk van!

A fotóalbum megtekinthető a galériában is.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More