2012. május 26., szombat

Megosztott élet

Ahol ketten vagy hárman összegyűlnek az én nevemben: ott vagyok közöttük.
(Mt. 18:20)
Isten azt szeretné, ha az életet együtt élnénk meg, közösen, megosztva. A Biblia az ilyen megosztott élményt, életet "közösség"-nek nevezi.

Mára ez a szó sajnos jórészt elveszítette eredeti bibliai jelentését. A közösség gyakorlása alatt manapság kötetlen társalgást, együtt töltött időt, evést, szeretetvendégséget és szórakozást értünk.

A Biblia szerinti közösség az élet közös élményét jelenti. Önzetlen szeretetet, őszinteséget, szó szerinti szolgálatot, áldozatvállalást, együttérzést, és az Új Szövetség összes többi "egymás"-ra vonatkozó parancsát.

A közösség esetén számít a méret: a kicsi jobb. Dicsőíthetsz a nagy gyülekezetben, de nehéz közösségben lenni egy nagy tömeggel. Krisztus Teste, az emberéhez hasonlóan számtalan apró sejt összekapcsolódásából áll. Krisztus élete, az emberéhez hasonlóan, ezekben a sejtekben valósul meg.

Ezért van oly nagy szüksége minden hívőnek egy kis csoportra a gyülekezeten belül, legyen az házi csoport, bibliaiskolás tanulócsoport, Bibliatanulmányozó kiscsoport, vagy bármilyen más Jézus-központú baráti társaság. Ezekben a csoportokban valósul meg a valódi közösség.

Jézus ezt a nagyszerű ígéretet tette a hívők kis csoportjai számára: "Ahol ketten vagy hárman összegyűlnek az én nevemben: ott vagyok közöttük." (Mt. 18:20)

Írta: Rick Warren

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More