2012. május 8., kedd

Isten az egyszerű életet élőket tudja használni

"Ezért tegyünk félre minden akadályt és a megkörnyékező bűnt, és kitartással fussuk meg az előttünk levő küzdő tért." Zsid. 12:1b

Ha azt akarjuk, hogy Isten használjon minket, összpontosított életet kell élnünk. A Biblia az életet egy maratoni futáshoz hasonlítja, s ez azt jelenti, hogy le kell egyszerűsíteni az életünket. Ezt mondja az Ige: "Ezért tegyünk félre minden akadályt és a megkörnyékező bűnt, és kitartással fussuk meg az előttünk levő küzdő tért." (Zsid. 12:1b)

Ez azt jelenti, hogy meg kell szabadulnunk mindentől, ami az utunkban áll, és visszatart. Ha sátán nem tud minket rávenni a bűnre, akkor megpróbál elfoglaltakká tenni. Akár úgy is, hogy a jó dolgokban legyünk elfoglaltak, és ne maradjon időnk a legjobbra. Ezért mondja a Biblia, hogy egyszerűsítsük le az életünket.

Meg kell szabadulnod a felesleges terhektől. Ne próbálj mindent megtenni! Tedd meg azt, ami a leginkább számít! Egy komoly futó a versenyre összpontosít. Találkoztam emberekkel, akik ezt mondták, „Szeretnék Istenért élni, de egyszerűen nincs rá időm.” Azért nincs idejük, mert nem szántak rá időt, hogy leegyszerűsítsék az életüket.

Néhány dolog, ami megakadályozhat ebben:
  1. Szeretnél olyan lenni, mint mások, és nem az, akinek Isten teremtett
  2. Szeretnél mindenkit boldoggá tenni
  3. Próbálsz megfelelni mások elvárásainak
  4. Sokféle hobbi, illetve a hobbival töltött sok idő
  5. Média, filmek, televízió
  6. Helytelen kapcsolatok
  7. A múltban elkövetett hibák

Írta: Rick Warren


2 hozzászólás:

Köszönöm Hédi, ez így igaz!
A sátán mindig el akarja vonni az időnket, mindennel.

Igen, ezt én is így tapasztalom:)
Áldott hétvégét Neked!
Hédi

Megjegyzés küldése

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More