2012. augusztus 22., szerda

Életed a gondolataid alakítják

"Engedjétek hogy Isten új emberré tegyen, azáltal hogy másként kezdetek gondolkodni." Róm. 12:2 NLT
Nem válhatsz azzá, akivé Isten teremtett, ha nem érted meg azt az öt tényezőt, ami az identitásodat befolyásolja. Az első kettő a kémia (ahogy meg lettél teremtve), és a kapcsolatok. Isten teremtésének, és az életedben levő kapcsolatoknak a „produktuma” vagy.

A tudatod az önmagaddal folytatott párbeszéded. Tudod mire jöttem rá? Ha úgy beszélnél a barátaiddal, mint önmagaddal, talán már nem is lennének barátaid, mert gondolataink tele vannak olyan hazugságokkal, amit másoktól hallottunk, és magunkban tovább táplálunk. Amikor mások gondolatait ismételgetjük magunkban, azok egyre mélyebbre és mélyebbre mennek a tudatunkban, és elkezdik formálni identitásunkat.

A Péld. 4:23 ezt mondja: "Vigyázz arra, hogyan gondolkodsz, mert életedet a gondolataid alakítják" (LB). Nem kell, hogy igaz legyen a gondolatod, csupán el kell hinned ahhoz, hogy kárt tegyen benned. Ha azt mondod magadban, hogy a házasságod nem lesz tartós, akkor nem is leszaz. Ha félsz, hogy valamit nem fogsz tudni megcsinálni, nem is fogod tudni megcsinálni. Gondolataid irányítják életedet!

Lehet hogy a körülményeiden nem tudsz változtatni, viszont Isten mindent az irányítása alatt tart. Gondolataid alakítják azt, aki vagy, de megváltoztathatod a gondolkodásodat. Körülményeid és tudatod alakították ki azt, aki vagy, de a körülményekre adott reakcióid, és a gondolatok, amiket elhiszel, alakítják további életedet.

Rick Warren


0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More