2012. augusztus 27., hétfő

Öt jó döntés

"Ha valaki Krisztusban van, új teremtés az: a régi elmúlt, és íme: új jött létre." (2Kor 5:17)
Végső soron az identitásod döntéseiden alapszik. Öt jó döntést fogunk megnézni, melyek meghatározó módon hatnak sorsodra.
  1. Dönthetsz az egészségesebb életmód mellett. Ahelyett, hogy azon siránkoznánk, hogy testalkatunk nem éppen „olimpikoni”, találjuk meg a módját, hogyan növelhetnénk energiáinkat, csökkenthetnénk a stresszt, aludhatnánk többet, hogyan lehetnénk erősebbek. A Zsolt. 119:73 ezt mondja: "Kezed alkotott és megerősített, tégy értelmessé, hogy megtanuljam parancsolataidat!" A befolyásolható tényezőkön való javítás csökkenti a nem befolyásolható tényezők hatását.

  2. Dönthetsz a kapcsolatok elmélyítése mellett. Az elutasítástól való félelem akadályozza a kapcsolatokat. Az egyetlen módja a félelemtől való szabadulásnak, ha megtesszük azt, amitől leginkább félünk. Tanulj meg kommunikálni, állítsd helyre a rossz kapcsolatokat, kezdeményezz, és kockáztass meg egy új kapcsolatot. A szeretet legyen a legfőbb célod! (1Kor. 14:1 NLT)

  3. Eldöntheted, hogy bízol Istenben, bármi történik is. "Áldom az Urat minden időben, dicsérete mindig ajkamon van" (Zsolt. 34:1). Amikor eljutsz arra a pontra, hogy el tudod mondani, hogy "Bármi is történik, én dicsérem az Urat", ez egy olyan biztonság, amit nem találsz meg sem Hollywood-ban, sem a Wall Street-en. Ez a biztonság az Istennel való kapcsolatra épül.

  4. Eldöntheted, miről gondolkodsz. A XX. században a tudósok végig azt hitték, hogy a felnőtt emberi agy nem változtatható meg. Mikor 2002-ben az év Nobel békedíjasa bebizonyította, hogy az agy megváltoztatható ("újra-huzalozható"), a tudomány végül utolérte a Bibliát: Engedjétek hogy Isten új emberré formáljon, azáltal hogy másként kezdetek gondolkodni (Róm 12,2 NLT). Te magad az emlékeidből épülsz fel, emlékeid pedig gondolkodási szokásaidból. Tápláld az elmédet az igazsággal – Isten szavával.

  5. Választhatod Jézust Megváltódnak. Nem csak arra gondolok, hogy Jézus megvált a bűntől, hanem hogy engeded, hogy Ő legyen a megváltód minden nap. Ha megengeded, akkor erőt kapsz ahhoz, hogy kitarts döntéseid mellett. "Ha valaki Krisztusban van, új teremtés az: a régi elmúlt, és íme: új jött létre" (2Kor. 5:17).
Eldöntheted, mennyire tudja Isten megáldani az életedet. Soha nem késő változtatni. Ha meghozod ezt az öt jó döntést, Isten győztessé tesz.

Rick Warren


0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More