2013. június 21., péntek

A legnagyobb kiváltság

"Az imádság annyira egyszerű, hogy még egy kisgyermek is tud imádkozni, és ugyanakkor a legmagasztosabb és legszentebb munka, melyre ember vállalkozhat. Az imádság közösség a Láthatatlan és Legszentségesebb személlyel." – Andrew Murray
Hiszem, hogy az életben a legnagyobb kiváltság az imádság lehetősége. Az ima nem valami, amit tennünk kell; hanem valami, amit tehetünk. Istennel való kapcsolatunk fontos, meghitt aspektusa, mert általa tudunk kommunikálni Vele. Az ima ugyanakkor együttműködés Istennel, hogy az Ő tervei és szándékai megvalósulhassanak életünkben, és szeretteink életében. Mi, emberek, az ima által léphetünk be Isten csodálatos jelenlétébe. Imában kiönthetjük szívünket Neki, meghallhatjuk az Ő hangját, és felfedezhetjük, és élvezhetjük azokat a nagyszerű dolgokat, melyeket számunkra tartogat.

Az Istennel való kommunikáció a legnagyobb kiváltság, amit el tudok képzelni, de ez a magasztos és szent munka, egyben a legegyszerűbb kiváltság is, amit ismerek. Nem gondolom, hogy az imának bonyolultnak kellene lenni. Isten kezdettől fogva azt szerette volna, hogy egy könnyű, természetes életforma legyen, mely által egész-napos összeköttetésben lehetünk Vele, nap mint nap.

Madame Jeanne Guyon írja a Experiencing the Depths of Jesus Christ c. művében: "Isten semmi rendkívülit nem kíván. Ellenkezőleg, Neki nagyon tetszik az egyszerű, gyermekies viselkedés. Úgy is mondhatnám, hogy a legmagasabb szellemi dolgok, egyben azok, melyek a legkönnyebben elérhetők. A legfontosabb dolgok, egyáltalán nem nehezek!"

Írta: Joyce Meyer


1 hozzászólás:

Ezt a megjegyzést eltávolította a blog adminisztrátora.

Megjegyzés küldése

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More