2014. január 7., kedd

Jótékony paksi fotók

Városunk lakóival összefogva olyan ajándékot adhattunk át 2013 karácsonyán, melyről néhány hónappal korábban nem is álmodoztunk: több mint 200 ezer forint értékben segítettünk rászorulóknak. Hogyan is történt mindez?


Az elmúlt nyáron meghirdetett, 200 ezer forint összdíjazású városi fotópályázatra gyönyörű fényképek érkeztek. Ősszel színvonalas 2014-es falinaptárt állítottunk össze belőlük, melyet jótékony céllal árultunk. Ahogyan azt november végén megígértük, a kampány során eladott naptárakból befolyt összeget szponzoraink segítségével megdupláztuk. Az összeggel felkerestük a Polgármesteri Hivatal Szociális Osztályát, hogy megkérdezzük, kinek segíthetünk az ünnepek alatt.

A hivatal munkatársai öt nevet ajánlottak figyelmünkbe. Még az ünnepek előtt mind az öt családot személyesen felkerestük, hogy magunk is megismerkedjünk velük, helyzetükkel, nehézségeikkel. Az öt helyet végiglátogatva meglehetősen színes kép alakult ki előttünk. Találkoztunk több kisgyermeket nevelő, mélyszegénységben élő anyukával, unokáját egyedül nevelő nagymamával, és látszólag jó módban élő, de kisemmizett hitel-károsultakkal. Ez utóbbi egyébként visszatérő motívum volt: a frank-alapú hitel sok helyütt elvitte a vagyont, a tartalékokat, a megélhetést, a házat és talán még a kilábalás reménységét is. A megrendült egzisztenciák önmagukért beszélnek.

A szomorú sorsokat látva tudjuk, hogy egyetlen jótékonysági akció nem tudja megoldani a problémákat. Mégis ez az, amit tehettünk; ez az, ami mellé Ön is odaállt a naptár megvásárlásával. Az öt családnak összesen 230.000,- Ft értékű támogatást adtunk át készpénzben, utalványban, természetben. Az őszinte beszélgetések, a hálás szemek mind ráadást jelentettek ezen felül.

Sokszor bizony nagyobb a szükség, mint ami emberileg megoldható. A legtöbbször a remény az, amit egymásnak adhatunk: ha valóban érdekel a másik ember sorsa, meghallgatjuk és megértjük őt, azzal olyan ajándékot nyújtunk át, ami erőt adhat neki a folytatáshoz. S ahol az emberi lehetőség végleg elfogy, Isten gondoskodásának kincstára megnyílik, ha segítségül hívjuk Őt. 

Jótékonysági akciónkat abban a reményben fejeztük be, hogy néhány család karácsonyát szebbé, lelkét könnyebbé tehettük, és talán ráirányíthattuk figyelmüket arra, Akinél örök megoldás található. Hálásak vagyunk mindenkinek, akivel összefogva ez a jótékonyság létre jöhetett: olvasóinknak, támogatóinknak, a naptár megvásárlóinak, a kampány minden résztvevőjének. Hálásak vagyunk Istennek is, hogy ilyen módon együtt javára lehettünk városunknak.



Gyülekezetünk és a megajándékozott családok nevében köszönjük Önnek is, hogy e nemes cél mellé állt támogatással, segítséggel, a naptár megvásárlásával. 

Külön köszönet illeti a Polgármesteri Hivatal Szociális Osztályát és a kampány szponzorait:
Fortuna Rádió
Javill Villamossági Szaküzlet
Bőrbarát Webáruház





0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More