2013. július 12., péntek

Hol találok reményt?

Mindenek felett keressétek Isten Királyságát, és Ő mindent meg fog adni, amire szükségetek van (Lk 12:31 NLT)
Isten akarata az életed számára jó, kedves és tökéletes. De szükséged van egy olyan világnézetváltásra, ami átformálja és megújítja a gondolkodásodat.

Jézus a Lk 13:31-ben ezt mondja: "Mindenek felett keressétek Isten Királyságát, és Ő mindent meg fog adni, amire szükségetek van." Nem lehet két dolog első az életedben. Mi lesz az első, és mi lesz a második? Isten azt mondja, hogy tegyük Őt az első helyre. Legyen Ő az első az életedben, és minden másra Ő gondot visel!

Jónéhány évvel ezelőtt Davosban (Svájc) beszéltem a Világgazdasági Fórumon. A világ kétezer legokosabb embere jött össze, hogy megvitassa a világ állapotát, "elkötelezve a világ állapotának jobbítására" mottóval. De van egy probléma. Ha Istent kiiktatod a képből, akkor csak a politika marad. Az pedig csődöt mondott az utóbbi 100 évben. Addig nem tudod megoldani a világ problémáit, míg először nem foglalkozol az emberek lelkével. A változtatást nem iktathatod törvénybe, nem kényszerítheted rá senkire. Törvénnyel nem írhatod elő, hogy az emberek legyenek kedvesek egymással. A világnézetüket kell megváltoztatniuk.

Az embereknek szükségük van Istenre. És szükségük van az igazságra. Futóhomokra építették a házukat, és amikor jön a krízis, keresik, hol a remény? Olyanok, mint akik a Szaharában vándorolnak hetek óta víz nélkül. Torkuk kiszáradt, ajkuk cserepes, és azt kérdik, "Valaki tudna friss vizet adni? Valaki megmondaná, hogyan nyerhet az életem értelmet, célt, és jelentőséget? Sikeres vagyok, de nem érzem, hogy érne valamit az életem." Nálunk megvan, amire szükségük van. Isten igazságának Élő Vize nálunk van, ami felfrissíti, helyreállítja, megújítja, vitalizálja és megváltoztatja az életünket. Nálunk van az üzenet. Tudnunk kell, hogy mit hiszünk, hogy miért hisszük, el kell mondanunk, és meg kell élnünk.

Barátaim, ez az ami megváltoztatja a világot!

Írta: RickWarren


0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More