2013. július 18., csütörtök

Válaszd Istent

Lásd, eléd adtam ma az életet és a jót, de a halált és a rosszat is. (5Móz 30:15)
Habár a világban sok minden tönkrement, de még mindig Isten kezében van az irányítás. Miért nem vet véget Isten a világnak? Mert választási lehetőséget akar adni. 5Móz 30:15-ben a Biblia ezt mondja: "Lásd, eléd adtam ma az életet és a jót, de a halált és a rosszat is."

Más szóval Isten nem robotnak teremtett. Szabadon hozhatsz erkölcsi döntéseket. Isten saját képmására teremtett, nem állatnak, aki az ösztönei szerint él. Emberi lény vagy, akinek van lelkiismerete. Isten valójában azt mondja, "Megadtam a képességet ahhoz, hogy erkölcsi döntéseket hozz, mert nem akarom rád kényszeríteni, hogy szeress. Hihetsz Fiamban, Jézusban, de el is utasíthatod. Elfogadhatod életedre vonatkozó szándékaimat, de dönthetsz úgy is, hogy saját terveidet követed. Tied a választás." Isten azt akarja, hogy dönts úgy, hogy szereted Őt. Nem mondhatod őszintén, hogy szeretsz, ha nincs meg a választásod arra, hogy ne szeress. Nem tudtam volna rávenni feleségemet, Kay-t, hogy belém szeressem. Arra sem tudom rávenni, hogy szerelmes maradjon belém. Ez az ő döntése. Én ezt nem erőltethetem. Isten sem erőlteti ránk, hogy szeressük Őt.

Tehát megvan a választás szabadsága. De együtt kell élned a döntésed következményeivel. Míg szabad vagy arra, hogy bármit megtegyél, nem vagy szabad a következményektől. A következmények a döntéshez tartoznak. Préd 3:17-ben ezt olvassuk: "A maga idejében Isten mindent megítél, amit az emberek tesznek, a jót is, és a rosszat is." Más szóval lesz egy nap, amikor Isten magyarázatot fog kérni a Földön meghozott döntéseidre.

Isten azt szeretné, ha itt a Földön felhasználnánk az időnket arra, hogy megismerjük az Ő bölcsességét, és jó döntéseket hozzunk. Ha rossz döntéseket hozunk is, Isten kegyelmes hozzánk Jézus Krisztus által. A jó hír az, hogy Jézus azonnal, ingyen és teljesen megbocsát.

Írta: Rick Warren


0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More