2013. augusztus 2., péntek

Hogyan tehetünk szert bölcsességre

Térjetek meg, ha megdorgállak, és én (Bölcsesség) kiárasztom rátok lelkemet, megismertetem veletek igéimet (Péld 1:23)
Imádkoznunk kell, és követni Isten vezetését, amikor szól hozzánk. Az engedelmesség nem lehet alkalmankénti... Életformánkká kell váljon. Nagy különbség van azok között, akik naponta készek engedelmeskedni Istennek, és akik csak akkor engedelmeskednek, amikor bajban vannak, hogy onnan kijussanak. Isten persze megmutatja, hogyan juthatunk ki a bajból, de csak azokra áraszt bőséges áldást, akik elhatározzák, hogy teljes szívvel Érte élnek, és életformájukká teszik az engedelmességet. Az egyetlen út az igazi békességhez, az Istennek való engedelmesség.

Sokan nagy horderejű dolgokban engedelmeskednek Istennek, de arra nem gondolnak, hogy a kis dolgokban való engedelmességnek nagy jelentősége van Isten szemében. A Biblia egyértelműen megmondja, hogy ha nem vagyunk hűségesek kis dolgokban, akkor nem bíznak ránk sokat (Lk 19:17). Miért bízna ránk Isten nagy felelősséget, ha nem teszünk meg apró dolgokat, amire kér?

Bátorítalak, hogy a legkisebb dolgokban is légy engedelmes Istennek. Egy XVI. századi szerzetes, Lawrence Barát arról volt híres, hogy mindig Isten jelenlétében élt. Ő mondta, hogy megelégedéssel tölti el, ha Istennek való engedelmességből és szeretetből, csak egy szalmaszálat is felemelhet a földről.

A mai igeversben Isten azt mondja, hogy megismerteti velünk igéjét, ha hallgatunk Rá, valahányszor helyreigazít. Ha követjük a vezetését, és örömmel megtesszük a kis dolgokat, amire kér, akkor feltárja előttünk bölcsességét, és több kijelentésben lesz részünk, mint gondolnánk.

Írta: Joyce Meyer


0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More