2014. május 16., péntek

Mindenki adhat valamit

Másokért odaszánni életünket – ez az egyik legnagyszerűbb dolog, amit megtanulhatunk. Ha arra fordítom a figyelmemet, hogy adjak, és szeressek, életem napról–napra átformálódik.

Fontosnak tartom, hogy adásra kész szívünk legyen, és egy adakozó életvitelt alakítsunk ki. Ha szívünket "ráállítjuk" az adásra, a Szentlélek vezetni fog majd, hogyan tegyük.

Hogyan "fejleszthetünk ki" egy adakozó szívet? Úgy gondolom, hogy a hálás magatartás egy jó kiinduló pont. Amikor elkezdjük számolni az áldásokat az életünkben, valami csodálatos dolog megy végbe a szellemünkben, és ezt szeretnénk ki is fejezni, általában valamilyen adakozás formájában. Tudom, hogy mindnyájan találunk valamit, amiért hálásak lehetünk. És ha már egy valamit találsz, akkor valószínű többet is fogsz. Hány áldást tudsz összeszámolni?

A hála természetes következménye a nagylelkűség. Amikor arra gondolunk, hogy Isten mennyi mindennel megáldott, szívünk meglágyul és együttérzővé válik azok felé, akik kevésbé szerencsések. A hála adakozásra ösztönöz. És minél inkább nagylelkűek vagyunk, annál áldottabbak leszünk. Lk 6:38 mondja, "Adjatok és néktek is adatik... Amilyen mértékkel mértek, azzal a mértékkel kaptok vissza." Tehát amint az áldásainkat számoljuk, mi magunk is áldássá válunk.

Írta: Joyce Meyer


0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More